Quin es el millor moment per comprar un telèfon intel·ligent?

Compartir

A la societat en la que estem vivint actualment, podríem comptar amb els dits de la mà amics, coneguts i/o persones que no tenen o utilitzen un telèfon intel·ligent dia a dia. Les companyies mòbils ben bé que ho saben i treuen al mercat el seu telèfon de màximes i millors característiques (anomenat popularment, el buc insígnia) cada any, més o menys, a un ritme estratosfèric de diferents models i versions. A més, no tots els smartphones tenen «l’elixir de la joventut», ja que els seus components passen de moda o es fan vells més aviat segons l’evolució tecnològica que vivim.

Per tant si volem comprar-nos un telèfon intel·ligent d’una gamma més alta i no tenim els diners suficients per fer-ho, podem agafar una versió anterior o esperar-nos un temps. A continuació us exposo una classificació de preus segons el període de temps.

Llançament del dispositiu

El llançament del dispositiu és el punt més elevat del preu del dispositiu. És normal, és la seva presentació i normalment té les màximes característiques i prestacions que pot tenir. Si parlem del “buc insignia” de les grans companyies com Samsung, LG, HTC, Sony, entre d’altres, parlem d’un preu que ronda els 700 €. Tal i com diu la frase feta “qui vol lluir ha de patir“, podem expressar-nos en els mateixos termes dient que qui vol tenir l’última novetat i les excel·lents característiques ha de pagar un preu elevat.

Tres mesos després

Els tres mesos següents de la presentació i distribució del dispositiu trobem el preu més baix però tampoc en gran mesura, ja que recordem que estem parlant d’un buc insignia, el preu estipulat ronda sobre els 600 €. Però, després d’aquest breu període de temps podem trobar el smartphone a més botigues i canals de distribució, la qual cosa vol dir que aquesta competència fa començar a mostrar les primeres ofertes i descomptes.

Al cap de sis mesos

Durant aquest període ja es presenten noves característiques físiques, com per exemple, un nou processador, una nova càmera o més memòria RAM. Per tant, la companyia telefònica ja està pensant en crear un nou buc insignia i els interessa baixar l’estoc. El preu pel qual podem trobar el telèfon intel·ligent ja és sobre els 500 euros.

Després d’un any

Després d’un any és quan podem trobar el preu més baix del telèfon intel·ligent, la companyia ja té el nou buc insignia i el presentarà en breu, per tant, ja no li interessa tenir un model vell i “antiquat” el preu pot arribar a tenir un descompte de 30%, 40% o fins i tot un 50%.

Segurament ara és el moment més interessant per comprar el smartphone per un preu molt competent però molta gent es tira endarrere perquè no té les màximes prestacions ni és nou.

En aquest cas ens podem aprofitar de grans terminals com els Samsung Note 3, LG G2, Google Nexus 5 a un gran preu i unes característiques res a envejar de la resta de models.

Altres formes d’aconseguir un preu més econòmic

A continuació us exposo unes quants punts d’on podeu aconseguir un preu més baix.

  • Campanyes festives: Black Friday, Ciber Monday, època de rebaixes, ofertes express, etcètera.
  • Compra conjunta: En diferents fòrums de la xarxa, per exemple HTCMania, els usuaris creen compres conjuntes i gràcies a això tenen un descompte interessant.
  • Telèfon d’exportació: Moltes empreses ofereixen telèfons d’altres països amb molt bones característiques a un preu molt assequible.
  • Segona mà: Comprar un telèfon de segona mà és una molt bona opció per tenir un gran terminal a un preu més econòmic.
  • Altres companyies: Companyies menys conegudes o que fa un preu raonable dels seus mòbils. Google Nexus, OnePlus, OPO, entre d’altres.
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: