Quines seran les tendències en wearables?

Un smartwatch. Imatge de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Aquesta és la pregunta que buscarà resoldre l’informe “Guia de Tendències de la Tecnologia Wearable. Escenaris i Oportunitats” que es presentarà demà a l’auditori del Mobile World Center de Barcelona.

Aquesta guia ve signada pel centre tecnològic d’R+D CETEMMSA que, precisament, treballa en l’àmbit dels anomenats “smart devices” (dispositius intel·ligents), i busca anar més enllà dels dispositius de consum que a tots ens venen al cap quan parlem de wearables, com són ara els smartwatches (rellotges intel·ligents), o les polseres de fitness, per centrar-se en peces com la roba intel·ligent.

La presentació es durà a terme aquest dimecres dia 16 a partir de les 18 hores a l’auditori del Mobile World Center, a la cruïlla entre Portal de l’Àngel i Carrer de Fontanella, a la cèntrica Plaça de Catalunya de Barcelona.

A la guia s’hi presenten els conceptes més nous dins de la tecnologia wearable, avaluant diferents punts de vista que influencien el disseny de productes, i suggerint, dins d’aquesta tecnologia emergent, oportunitats de diferenciació i creixement a través de les tecnologies Printed Electronics i Smart Fabrics.

Entre els dispositius que podem trobar en aquesta guia hi ha, per exemple, uns guants que a part de protegir de la fred de l’hivern, poden actuar també de mans lliures per al telèfon mòbil, una jaqueta d’autodefensa capaç d’alliberar una càrrega de fins a 80.000 volts sobre un atacant, o uns altres guants que ens permeten controlar el programari d’un sistema al més pur estil del que Tom Cruise feia a Minority Report (per a que ens en fem una idea).

Imatge que il·lustra l’article de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: