Rakuten estrena l’entrega de paquets amb drons el 9

Compartir

L’empresa japonesa inicia les entregues amb drons voladors al seu país d’origen en un entorn molt controlat.

Els marcs legals avancen a velocitats diferents segons els països, i mentre a uns limiten l’ús dels drons -amb lògica en alguns casos, tot val a dir-, en d’altres ja es comencen a fer servir per a finalitats pràctiques en el dia a dia.

Aquest és el cas de la japonesa Rakuten, una plataforma de comerç electrònic, que inaugurarà el seu servei de lliurament de paquets amb drons al seu país d’origen el dilluns vinent dia 9.

Rakuten és una plataforma de comerç electrònic sobre la qual hom hi pot crear botigues, com pot ser el més conegut eBay.

Amazon havia esbombat que ho faria i, de fet, ha dut a terme proves en espais controlats, però Rakuten, sense fer tant de soroll mediàtic, serà la primera que llançarà un servei d’entrega de paquets mitjançant drons de forma comercial.

Això si, en aquesta primera fase, el projecte es troba molt limitat: tan sols es faran entregues en el Camel Golf Resort, situat a la prefectura de Chiba, prop de Tòquio. Això permetrà als qui juguin al golf en aquest camp, comprar begudes, equipament o alguna cosa per picar mentre colpegen la pilota, rebent tots aquests articles per l’aire gràcies al dron de Rakuten.

Per tal de fer la comanda, als usuaris els caldrà tenir una aplicació especial instal·lada al seu dispositiu, la Sora Rakuten app, disponible de moment només per al sistema operatiu Android, i el catàleg del què s’hi pot comprar es troba restringit a un centenar dels articles del catàleg de Rakuten, entre els quals s’hi troben begudes, menjar i material esportiu per jugar al golf com ara tees i pilotes.

Un cop feta la comanda, el dron sortirà d’una petita base (semblant en forma a un heliport) ubicada prop de la seu del club, i no podrà aterrar a qualsevol lloc del camp, sinó només en zones designades per a tal finalitat, que es poden trobar als marges del recorregut.

Altres limitacions amb les quals s’ha d’enfrontar el servei són les meteorològiques, ja que si plou o bufa molt vent, és probable que el dron no pugui sortir per seguretat. Tampoc ho podrà fer sense llum diürna, el que limita les hores operatives de 8:30 a 15:00. I, finalment, caldrà una comanda mínima de 100 yens (uns 80 cèntims al canvi) i que no passi dels dos quilos de pes.

Amb aquesta prova pilot, Rakuten podrà avaluar l’acceptació d’aquesta forma d’entregar les mercaderies adquirides, de cara a estendre-la en un futur a altres indrets.

Guillem Alsina
Etiquetes: