Ransomly: com controlar la tecnologia

Ransomly
Compartir

Tot el dia amb el mòbil a la mà. Aquest és el problema més gran dels joves i de la nova generació. Però, com la utilitat dels nostres telèfons és cada dia més alta, tots estem contínuament amb ells a les mans. Si recordem bé, l’any passat es va inventar un no-telèfon: un tros de plàstic que semblava un dispositiu mòbil, per tenir-lo en la mà quan ens falta el real. Així ens estalviem l’ansietat que ens porta ser lluny de les nostres estimades aplicacions.

La majoria de nosaltres som culpables de passar massa temps enganxats a les xarxes socials, als missatges o llegint noticies. Ja no parlem del temps passat amb els jocs. Així que, a vegades, realment ens passem i hauríem de ser castigats per no oblidar les nostres tasques diàries.

Aquí tenim Ransomly: un dispositiu que ens permet bloquejar les aplicacions de la resta d’aquells amb qui convivim fins que paguin un rescat. Massa temps passat a Twitter i a Facebook? Doncs els bloquejarem fins que rentin els plats o passin l’aspiradora. Tot el cap de setmana a casa llegint noticies tecnològiques? Doncs fins que no passegis 5 km avui, mesurats amb alguna aplicació de seguiment, no pots tornar a tenir accés a cap novetat.

Una solució genial! I no només pels nens, encara que veig que és molt senzilla per posar-los a fer les tasques així, d’una manera divertida, sense deixar-los realment sense telèfon. I és encara millor per als adults, que a vegades també estem aclaparats per Internet i tanta informació. Especialment ara, quan passem la majoria del temps a Netflix i YouTube, enlloc de sortir a fora de casa. Realment ja ho puc veure: una serie de Netflix – tiquets al teatre, un documental de YouTube – tiquets al museu.

També podem veure com les sortides entre amics i parelles canviaran. Ja no seran amb el nas a la pantalla, però podran posar-se petits reptes els uns als altres per tal de parar més atenció als altres. Es pot convertir en un passatemps en temps real, que no només és divertit, si no que també ens pot fer veure que la vida és sempre millor amb la gent.

Finalment sí, ser sempre connectats té gairebé només avantatges i ens millora la vida, però a vegades ens deixem portar dels píxels i passem massa temps amb els dispositius. Així que, la millor manera de desconnexió no és precisament un gàdget que ho converteixi en una aventura? Així no només gaudim de la llibertat de bits, si no que també podem planificar com seguir el joc i què demanar com a rescat per la propera vegada quan desconnectem els altres.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: