Raspberry Pi presenta caixa oficial

Compartir

Això no impedirà ni limitarà el mercat de caixes alternatives. El preu oscila entre els 7 i els 8 euros.

Fins ara, la Raspberry Pi era una placa. Ara, és una placa i una caixa per ubicar-la. No és que abans li manquessin capses i, fins i tot, amb una mica d’habilitat ens podem construir la nostra pròpia caixa per ubicar-hi aquesta placa per a desenvolupadors. Però el que mancava era una caixa oficial, una carcassa contenidora que pogués ser anomenada “la de la mateixa Raspberry Pi“.

I això és precisament el que es va presentar ahir mateix, la caixa oficial de la Raspberry Pi.

Abans de continuar, cal aclarir que, mentre no es canvii la política des de la mateixa Raspberry Pi, es vendrà la caixa a part de la placa, amb la qual cosa serà l’usuari el responsable d’unir ambdues parts. I, en aquest procés, pot optar per alguna caixa d’un altre fabricant, de les moltes alternatives que hi ha al mercat i que han proliferat, precisament, mercès a aquesta manca d’una opció oficial.

Malgrat tot, cal pensar que seran moltes les persones a les quals els facilitarà la vida l’existència d’una caixa oficial i que, per tant, es decantaran per adquirir una d’aquestes abans de posar-se a buscar una alternativa en altres llocs.

L’encarregat de dissenyar la caixa oficial per a la Raspberry Pi ha estat l’estudi Kinneir Dufort, dedicat al desenvolupament de projectes tecnològics per a diversos sectors industrials i amb més de tres dècades d’experiència en el mercat.

Aquí veiem la caixa oficial de Raspberry Pi amb la part superior oberta

Aquí veiem la caixa oficial de Raspberry Pi amb la part superior oberta

Un dels requisits als quals s’han hagut d’acomodar a Kinneir Dufort ha estat el d’encabir la placa però deixant a la vista les múltiples opcions de connectivitat que aquesta ofereix.

La caixa oficial (que manca d’un nom propi) està fabricada en plàstic ABS per injecció, i no pas per impressió 3D (mètode que es va emprar en la preparació dels motllos).

Ofereix per una banda quatre ports USB i un port Ethernet RJ45, mentre que en el lateral d’on trobem aquests ports hi tenim la sortida HDMI, el port micro-USB per posar el dispositiu en mode host, i la presa d’auriculars.

Els dos panells laterals que queden es poden treure per tenir el pas franc a la resta de ports opcionals de connectivitat de l’aparell, com ara el port GPIO.

La part superior de la carcassa també es pot obrir, d’una manera semblant -però salvant les distàncies, és clar- a com queda un cotxe amb el sostre abatible.

El preu oficial d’aquesta capsa és de 6 lliures esterlines, una mica més de 7,5 euros, i ja es troba a la venda.

Guillem Alsina
Etiquetes: