Realitat virtual: més enllà de les Google Cardboard

Compartir

Daydream és una completa interfície gràfica que ens permetrà treballar amb el nostre terminal en mode VR.

S’havia especulat molt els darrers dies sobre un nou dispositiu de realitat virtual de Google i, efectivament, la companyia del cercador no ha defraudat les expectatives amb un nou disseny de referència d’unes ulleres que fabricaran els seus partners habituals, però és que Google ha anat més enllà.

I el que ha fet és adaptar la interfície d’usuari d’Android a un entorn de realitat virtual immersiu. És el que rep el nom de Daydream (molt adequadament, somni diürn).

Daydream no és res més que un mode d’ús dels telèfons amb Android N, que l’empraran quan siguin connectats a dispositius de visualització de realitat virtual. Aquest mode d’ús forma part del sistema operatiu, i definirà una nova gamma de telèfons mòbils, aquells que portin el segell Daydream-ready, que voldrà dir que poden executar la nova funcionalitat sense problemes.

L’exigència de maquinari per a aquests terminals no se n’anirà gaire més enllà del maquinari que disposem actualment per a les gammes flagship, car des de Google ja s’ha indicat que molts dels terminals que tenim actualment al mercat seran compatibles amb aquesta funcionalitat, de la mateixa manera que en vindran més en el futur.

Per tal d’interactuar amb el nou entorn i executar-hi les apps del terminal, en l’especificació hi consta no només el programari i les ulleres, sinó també un petit comandament/controlador molt senzill de fer servir.

Aquest controlador disposarà de sensors que permetran al sistema conèixer-ne l’orientació i, per tant, serà útil tant per fer anar la interfície d’usuari com per interaccionar amb jocs i aplicacions.

La interfície Daydream no es quedarà limitada només a unes quantes apps específicament preparades com passa ara amb les Google Cardboard, sinó que esdevindrà una interfície d’usuari més des de la qual es podran instal·lar noves apps i fer anar totes les que tinguem al nostre dispositiu, independentment de què hagin estat preparades o no per al món de la realitat virtual -evidentment, traient més profit de les que sí que ho estan-.

Daydream estarà disponible per als usuaris a la tardor, però els programadors ja poden començar-hi a treballar per tal d’adaptar-hi jocs i aplicacions.

Etiquetes: