Reclamen una vida útil més llarga dels mòbils

Imatge de Maurizio Pesce a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Amb més dispositius que persones al planeta, l’actual model de producció és insostenible a llarg termini.

Fotografia de portada de Maurizio Pesce a Flickr sota llicència Creative Commons

Asgoodasnew, lloc web dedicat a la compravenda de dispositius mòbils (smartphones, tablets) i càmeres de fotos de segona mà, reclama als usuaris que donem una vida útil més llarga als nostres dispositius i que, en cas de voler-los canviar, donem una oportunitat al mercat de la segona mà.

Actualment, i segons afirmen des de la mateixa companyia, hi ha al món uns 7.300 milions de terminals mòbils, una xifra que supera la d’éssers humans en tot el planeta. L’any passat es van vendre més de 1.200 milions de mòbils, i la fabricació de nous dispositius porta a un ritme d’explotació i consum de recursos naturals que la Terra no pot aguantar a mitjà/llarg termini.

La fabricació de nous dispositius electrònics comporta l’ús de materials com el plàstic, l’arsènic, el plom, cadmi, zenc, ferro, coure o níquel, l’extracció i/o processament dels quals comporta pràctiques que degraden el medi ambient.

És per això que Asgoodasnew certifica dispositius de segona mà que els usuaris particulars decideixen vendre, revisant-los i donant-los una garantia de 30 mesos.

Actualment, jo mateix empro un Sony Xperia Z1 com a smartphone, un dispositiu que es va llançar al mercat fa dos anys i mig. Amb un processador de quàdruple nucli i 2 GB de memòria RAM, està més que preparat per enfrontar-se als reptes del dia a dia, executant qualsevol aplicació moderna i donant-me el rendiment que necessito.

Que si m’agradaria un de més ràpid i potent? I a qui no, però ja vaig bé amb el que vaig. Quan me’l canviaré? Quan amb aquest no en tingui prou per fer alguna cosa que necessito o vull fer. I crec que aquesta és la filosofia que hem de seguir tots plegats.

Guillem Alsina
Etiquetes: