Com recuperar dades d’una targeta SD o microSD danyada

recuperar-dades-targeta-sd-danyada
Compartir

Les targetes SD o microSD s’han convertit en unitats d’emmagatzematge molt útils en el nostre dia a dia, ja que ens permeten emmagatzemar i transportar una gran quantitat de dades en un espai mínim; a més, resulten de gran utilitat en dispositius com smartphones, tauletes, equips informàtics o càmeres digitals. Això sí, com tota unitat d’emmagatzematge, no són infal·libles i és possible que de sobte detectem errors que ens impedeixin accedir a la nostra informació allí emmagatzemada.

Per això, des d’YCOM, t’oferim un senzill tutorial per tractar de recuperar les dades d’una targeta SD o microSD danyada i com formatar una targeta si no és possible recuperar les dades i volem reutilitzar-la de nou, tot a través de Windows 10.

Com recuperar una targeta SD danyada

El primer que hem de fer és introduir la targeta SD o microSD danyada a la ranura corresponent del nostre PC de sobretaula o portàtil; si no tenim ranura d’aquest tipus, haurem de recórrer a un adaptador USB. Després hem de prémer les tecles Windows+R en el nostre teclat per obrir la finestra Executar de Windows. A la pestanya Obrir hem d’escriure CMD i prémer Acceptar. Una vegada fet, accedirem a la consola de comandaments de Windows 10.

Ja en la consola de comandaments de Windows 10, hem d’escriure el comandament per buscar i solucionar problemes en una unitat d’emmagatzematge. Per a això, hem d’escriure el comandament chkdsk X: /F /R substituint l’X per la lletra de la unitat on es troba la targeta SD o microSD que pretenem reparar. Per exemple, si la targeta es troba en la unitat I, haurem d’escriure chkdsk I: /F /R.

Aquest comandament combinat realitza diverses accions. Així, el comandament /F soluciona errors detectats pel sistema operatiu; d’altra banda, el comandament /R analitza la unitat (en aquest cas, la targeta SD o microSD) buscant sectors danyats i, en cas que sigui possible, recuperant tota la informació. No tenen una eficàcia del cent per cent però sovint ens salvarà de més d’una situació complicada. Això sí, si no funciona, donarem per perduda la informació, passarem al següent pas: formatejar-la.

Com formatejar una targeta SD

Si el tutorial anterior no ha donat bons resultats i ens llança algun tipus de missatge d’error a través de la consola de comandaments de Windows 10, haurem de formatejar la targeta si volem tornar a usar-la, això sí, perdent totes les dades emmagatzemades de forma definitiva. Per a això, hem d’introduir la targeta a l’ordinador en la seva ranura corresponent (o, de nou, a través d’un adaptador USB) i esperar uns instants al fet que Windows 10 la detecti. Ara hem de fer clic dret sobre la icona de la targeta a través d’El meu Equip per obrir un menú emergent amb diverses opcions, entre les quals es troba Formatejar.

Ja en el menú de formatar, haurem de triar el sistema d’arxius que volem que aplicació el formato sobre la targeta; per defecte apareix seleccionat FAT32, encara que podem canviar a NFTS si pretenem emmagatzemar arxius de gran grandària. Finalment, podem marcar la casella Formateig ràpid si volem anar més de pressa encara que, si pretenem formatejar una unitat danyada, el millor és desmarcar aquesta opció i que el temps de formateig serà més llarg, encara que serà un procés més segur.

Gemma
Etiquetes: