Remix OS ja disponible per a màquines de 32 bits

Remix OS funcionant en un PC
Compartir

Permet recuperar, per exemple, un vell netbook amb un sistema operatiu modern i funcional.

Amb prou feines vint dies després de posar a disposició dels internautes la versió de 64 bits del seu sistema operatiu Remix OS basat en Android per a ordinadors d’escriptori, Jide ha publicat la versió de 32 bits de Remix OS.

Què significa això? Doncs que, a partir d’ara i amb aquesta versió, hom ja podrà instal·lar aquest sistema operatiu en ordinadors que tinguin una certa antiguitat i que, per tant, muntin processadors antics de 32 bits.

Això inclou màquines com ara netbooks de les primeres generacions, molts dels quals no tenen un maquinari prou potent com per executar amb garanties un sistema operatiu modern, per moltes optimitzacions que aquest inclogui.

Fins ara, Remix OS només es trobava disponible per a la seva execució en màquines amb microprocessador de 64 bits.

La descàrrega és gratuïta, i el sistema es pot executar des d’una clau USB, però no inclou instal·lador. Alguns usuaris han creat mètodes d’instal·lació propis i no oficials, que podem provar en una màquina en la qual no hi tinguem res a conservar al disc dur, ja que no suposen cap risc per a la integritat del maquinari.

Remix OS no només permet als vells ordinadors modernitzar-se i ser operatius, si no que els ofereix un ampli ventall d’aplicacions modernes i lleugeres, que no consumeixen gaires recursos i permeten mantenir productiu un ordinador, amb el mateix programari que incorporaria en cas de ser un dispositiu mòbil com ara un smartphone o una tauleta tàctil.

Val a dir que Remix OS no inclou la botiga en línia Google Play, la qual ha de ser instal·lada a part.

Guillem Alsina
Etiquetes: