Remix OS per a PC, ben aviat disponible com a descàrrega

Remix OS funcionant en un PC
Compartir

És un Android preparat per al seu ús com a sistema d’escriptori que, fins ara, tan sols estava disponible en els dispositius fabricats per la mateixa casa.

Actualització 12/1/2016 a les 17:28: Remix OS 2.0 ja es troba disponible per a descàrrega

Basat en el codi font del projecte Android-x86, el qual porta diferents versions del sistema operatiu del robot verd als ordinadors PC d’arquitectura x86, en pocs dies ens arribarà Remix OS per a tots els PCs, el qual li afegeix a Android-x86 els elements d’interficie d’usuari necessaris com per a què esdevingui un sistema d’escriptori utilitzable i còmode.

L’Android pur i dur del projecte Android-x86 manté la mateixa interficie que el sistema en dispositius mòbils, pel que no és que sigui gaire còmode d’utilitzar en un PC d’escriptori, sigui un sobretaula o un portàtil.

El que fa la gent de Jide, l’empresa que hi ha al darrere de Remix OS, és afegir-li a aquest una sèrie d’elements que en fan la interficie més agradable i utilitzable en un sistema d’escriptori, com ara un gestor de finestres que permet que les apps en execució no ocupin tota la pantalla, i una barra de tasques que facilita la gestió de les aplicacions i l’intercanvi entre les que s’estan executant.

Fins ara, aquest sistema operatiu només es podia trobar en la tauleta tàctil convertible (amb teclat accessori, que alguns han comparat amb la Surface de Microsoft) i el mini-PC de la mateixa fabricant, però en uns dies serà alliberada una versió gratuïta que els internautes podran descarregar, bolcar a un pendrive USB i provar en els seus ordinadors.

La companyia no ha donat una data exacta, només l’aproximació de “mitjans de gener”, ni tampoc més requeriments tècnics que poder arrencar l’ordinador des d’un port USB, tot i que pel que he pogut veure en alguns fòrums, el sistema està basat en la branca 5.0 d’Android-x86.

Aquest sistema ens facilitarà la possibilitat de dual boot, és a dir, escollir quan engeguem l’ordinador si l’arrenquem amb Remix OS o amb un altre sistema com ara GNU/Linux o Windows.

Per a què ens pot servir?

Android disposa d’una gran quantitat d’aplicacions en tots els camps, pel que pot funcionar perfectament com a sistema operatiu per a cobrir qualsevol propòsit en l’àmbit de l’usuari final, i soluciona un problema present en les plataformes desktop: que cada nova versió és més “pesada” i consumeix més recursos, fent que el treball en maquinari antic sigui lent.

En estar basat en un sistema operatiu més senzill i que consumeix menys recursos (ja que està pensat per a màquines amb menor potència), Remix OS funciona més ràpid en maquinari obsolet, i ens pot permetre recuperar màquines que ja no fèiem servir, com ara un netbook, tot donant-li possibilitats modernes per a executar programari actualitzat.

I tot això en un entorn que la majoria dels usuaris ja coneix per posseïr un smartphone i/o un tablet amb aquest sistema, i que disposa de milers d’aplicacions per enfrontar-se a qualsevol tasca.

Actualització 12/1/2016 a les 17:28: Remix OS 2.0 ja es troba disponible per a descàrrega

Guillem Alsina
Etiquetes: