Resum VMworld 2015 dia 2: apps preparades per al què sigui!

Compartir

Tot és susceptible de ser virtualitzat, des de les apps fins als serveis, i això és el que significa el “preparat per a qualsevol cosa” de VMware.

El lema del VMworld d’enguany, “ready for any” (preparat per a qualsevol cosa) fa una referència clara a què la tecnologia de la virtualització ha arribat a un punt de maduració prou alt com per enfrontar-se a qualsevol repte en qualsevol camp i per a qualsevol tipus d’empresa.

I aquesta màxima s’exemplifica a la perfecció -segons VMware- en les apps; mercès a les tecnologies de virtualització, les apps mòbils no només comptaran amb el seu microservidor escalable per a executar-se, de manera que les aillarem les unes de les altres i, al seu torn, del sistema operatiu.

No només això, si no que a més, la virtualització permet l’execució de les apps entre plataformes de maquinari i programari diferents, no lligant el client a una marca i/o model concret de dispositiu.

Les solucions de VMware ja permeten des de la creació d’apps virtualitzades a la seva publicació per tal que els treballadors de l’empresa en puguin gaudir.

Però més enllà de les apps o els sistemes operatius, també es poden virtualitzar els serveis; VMware vCloud NFV és una solució pensada per a operadores (com Telefónica) i empreses que ofereixen serveis en línia, per tal de virtualitzar-los i abstreure’ls del maquinari sobre el qual corren i, fins i tot, del mateix programari.

Després d’aquest segon dia, sincerament, la meva opinió va en la línia de que l’eslogan “ready for any“, si bé ha estat ben trobat, hauria pogut ser perfectament “virtualize everything“, ja que aquest estar preparat per al què sigui no deixa de ser altra cosa que poder virtualitzar aquella necessitat o tecnologia que es presenti.

Guillem Alsina
Etiquetes: