Retroinformàtica a Sant Gregori aquest febrer

Compartir

La biblioteca de la població gironina acull, del 5 al 25 de febrer, l’exposició [art i retroinformàtica].

La tecnologia i l’art no són incompatibles, ans al contrari; les instal·lacions artístiques més vanguardistes s’ajuden sovint de muntatges audiovisuals parcial o totalment creats amb ordinador o retocats amb eines informàtiques, i que es projecten en monitors, quan no inclouen també llums LED o altres elements tecnològics.

Però ara anem un pas més enllà i, enlloc de fer que la tecnologia ajudi a les manifestacions artístiques realitzades principalment amb elements més “tradicionals”, fem que sigui la mateixa tecnologia la que es converteixi en un art.

Com els diversos estils pictòrics existents (i que no deixen de ser tots plegats pintura), l’art derivat de la tecnologia té diverses expressions, i una d’aquestes lliga amb els microordinadors de vuit bits de la dècada dels vuitanta del segle passat.

És precisament aquest tipus d’art el que veurem del 5 al 25 de febrer a la biblioteca pública Miquel Martí i Pol de Sant Gregori, Girona.

El responsable d’aquesta exposició és Joaquim Vidal Juventench, el qual ens mostrarà la bellesa dels gràfics pixelats, els sprites, i tot el que se’n deriva del treball recreatiu amb màquines de vuit bits.

La dedicació d’en Joaquim Vidal a aquestes màquines no s’acaba amb la vessant artística, si no que també abasta la creació de nous nivells per a videojocs clàssics, nivells que han estat reconeguts a nivell de Catalunya i tot l’Estat Espanyol.

Guillem Alsina
Etiquetes: