Review de l’Energy Android TV dongle Dual

Compartir

És cert que actualment s’estan posant molt de moda les Smart TV, televisors amb connexió a Internet amb les quals poder accedir a diferents xarxes socials i aplicacions distribuïdes per cada companyia. Existeixen alternatives a aquestes televisions intel·ligents, una d’elles són els Android dongle. Aquests petits dispositius es connecten a la TV mitjançant HDMI i ens proporcionen un complet equip Android. Amb la qual cosa ens permeten accedir a qualsevol aplicació disponible a Google Play. Com veieu, aquesta és una solució econòmica que ens dóna la possibilitat de “actualitzar” un televisor sense necessitat de tenir accés a Internet i sense certes limitacions per part del sistema operatiu que les Smart TV incorporen. A més, en ser un dispositiu Android incorpora part d’elements que trobem en smartphones com una CPU, GPU i memòria RAM.

Hem provat l’Android TV dongle Dual d’Energy Sistem ia Continuació us explicarem Què ens ha semblat.

Hardware

Com hem comentat, en ser un dispositiu que corre Android disposa de certs components de smartphone. Si ho comparem amb un dispositiu mòbil podríem estar parlant d’un dispositiu de gamma entrada-mitjana. Trobem un processador dual core ARM Cortex A9 a una frequència de 1.6GHz el qual realitza perfectament funcions de multitasca. En l’apartat de gràfics disposem d’una GPU Mali-400 Quad. En l’apartat de memòria RAM ens trobem amb un mòdul DDR3 d’1 GB, amb el qual podem obrir diferents aplicacions alhora sense patir els típics “pengis”.

Disposem d’un connector HDMI amb el qual transmetrem tant l’àudio com el vídeo al nostre televisor. Per alimentar utilitzarem un connector de corrent que connectem al dispositiu mitjançant un micro USB. Al costat d’aquest trobem el receptor IR, el qual haurem de posar a la part davantera del nostre televisor per poder controlar el dispositiu correctament amb el comandament inclòs.

Si ho preferim, en disposar de connectivitat Bluetooth 4.0 podem sincronitzar un teclat i / o ratolí sense fils per a major comoditat a l’hora de controlar-lo. També podem connectar qualsevol altre dispositiu Bluetooth com auriculars.

Per defecte disposem de 4 GB d’emmagatzematge intern, que fàcilment podem omplir amb pel·lícules, fotos i vídeos. Per això disposem d’una ranura d’ampliació de memòria, amb la qual ampliar el nostre espai d’emmagatzematge fins a 64 GB gràcies a targetes micro SD d’alta velocitat SDHC / SDXC

Lògicament disposem de connexió Wi-Fi per poder connectar el dispositiu a la xarxa de casa i tenir accés a tot el contingut d’Internet.

Com ja hem dit, és un dispositiu amb un maquinari de gamma entrada-mitjana. No per això el dispositiu és lent, tot al contrari. Hem pogut obrir diferents aplicacions i jocs a la vegada sense perdre velocitat i sense notar massa pengis. Potser si estigués actualitzat a Android Kit Kat donaria una mica més de si, ja que aquesta última versió d’Android corre millor en dispositius menys potents.

Software

Ens trobem amb la versió Android 4.2 instal·lada al dispositiu. És a dir, Android Jelly Bean amb una petita capa de personalització per part d’Energy Sistem. Gràcies a disposar d’Android en aquest petit dispositiu podem instal·lar infinitat d’aplicacions des de Google Play. Com ja hem comentat, gràcies a les seves característiques a nivell de maquinari podem córrer aplicacions, jocs o altres sense cap tipus de problema. Actualment aquest dongle ve amb diferents aplicacions instal·lades per defecte. Ens trobem amb una galeria, reproductor de vídeos, d’àudio i un navegador. Al costat de les típiques de correu, Google Play Store, entre d’altres.

Gràcies a una de les principals característiques d’Android, la personalització, podem canviar aquestes per altres que ens agradin més. Només cal descarregar-les.

Ens trobem amb dues aplicacions molt útils. Aplicació mitjana streaming i clonat de pantalla, és molt senzill compartir els arxius multimèdia o jocs de la teva tablet o smartphone a la televisió, utilitzant un dispositiu Android o iOS com a comandament a distància per no haver de moure del sofà.

A nivell de programari podem dir que falta molta cosa. És Android, però amb “personalització” per part d’Energy Sistem. Podem veure com a part del sistema sembla ser de versions anteriors. Així i tot, Android ens permet modificar el que vulguem i per tant afegir tot el que vulguem.

Personalment, canviaria el Launcher que ve per defecte pel Nova Launcher o un altre similar.

Disseny i construcció

Estem parlant d’un dispositiu el qual no requereix un gran disseny ni grans materials. Així i tot, Energy Sistem ha cuidat el disseny del seu dongle. Aquest, està construït en plàstic de bona qualitat. Podrem veure més avall, a la galeria d’imatges com el disseny no s’ha quedat en el d’un simple pen drive.

Compta amb diferents ranures, com ja hem dit, USB, Micro SD, Micro USB. A la part posterior podem trobar una part perforada per poder ventilar millor.

El disseny està preparat per poder gaudir d’una experiència Android des del nostre saló d’una manera còmoda. Disposa certs botons d’accés directe a aplicacions. D’aquesta manera podem veure vídeos de youtube amb tan sols prémer l’accés directe que es troba a la part superior al costat dels de Facebook i Twitter.

En el cas del comandament a distància, l’experiència d’ús no ha estat del tot bona. Hem trobat bastant incòmode controlar Android a partir d’un comandament amb fletxes, i més a l’hora d’escriure. Personalment seria molt millor distribuir aquest dispositiu amb un teclat sense fil amb trackpad.

Conclusión

El dongle d’Energy Sistem és sens dubte una alternativa econòmica a les actuals Smart TV, a més disposem de l’àmplia botiga d’aplicacions d’Android. Cosa que les Smart TV tenen més limitat.

És còmode poder gaudir de contingut multimèdia des del sofà de casa. Gràcies a la connexió USB OTG podem connectar un HDD i reproduir pel·lícules amb el comandament inclòs.

També és un gran atractiu per a famílies amb fills, és molt més còmode jugar a una pantalla més gran de 10 “, tot i així trobem la limitació que la televisió, lògicament no és tàctil.

Un dels punts febles d’aquest dispositiu és el comandament a distància. Tenim l’opció de moure’ns amb les fletxes o bé amb el ratolí lliure. És a dir, moure un ratolí que apareix a la pantalla amb els botons de direcció. No cal dir que això és una mica incòmode, i és per això que recomanem disposar de ratolí i teclat sense fil o bé un teclat amb trackpad incorporat.

En conclusió, podem dir que aquest, és un dispositiu que serà molt útil per a gent que vol gaudir d’un televisor amb internet i vol entrar en el món Android. Per a gent que disposa d’un telèfon Android de gamma alta aquest dispositiu no és el més encertat. Ja que veurà reflectit el mediocre potencial d’aquest.

En el meu cas, prefereixo tenir utilitzar un smartphone on puc consultar totes les meves aplicacions de forma ràpida gràcies a la pantalla tàctil ia la potència d’aquest. Lògicament el dongle d’Energy Sistem no em dóna aquesta rapidesa.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: