La RoboCAT 2019 ja té data i lloc

Compartir

El Campionat de Robòtica de Catalunya (RoboCAT) ja té definides les dates i els llocs de celebració per a l’edició de l’any vinent, que en serà la quarta.

Organitzada per l’associació El Racó dels Robotaires, que té la seu a la població gironina de Vilablareix, tindrà com a escenaris Girona, Barcelona i, per a la gran final, Platja d’Aro.

Abans, però, de la celebració de les eliminatòries i la final, es celebraran sengles cursos de preparació adreçats als mestres i educadors que vulguin participar a la RoboCAT: a Girona el dijous 27 de setembre de 2018 (de 18 a 20 hores al TecnoAteneu de Vilablareix), i a Barcelona el divendres 28 (de 18 a 20 hores al Centre Civíc Convent de Sant Agustí).

El torneig local de la RoboCAT a Barcelona es celebrarà el dissabte 27 d’abril de 2019 a l’Escola St. Peter’s de Barcelona. La fase territorial gironina tindrà lloc a l’Escola Bell-lloc del Pla de Girona el dissabte 4 de maig de 2019. La Gran Final de la RoboCAT 2019 es celebrarà el dissabte 11 de maig a l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro.

logo_RoboCAT

Ambientada en les guerres dels remences

L’organització ha buscat embolcallar cadascuna de les edicions de la RoboCAT en una ambientació històrica determinada per tal de dotar a la competició d’un factor de coneixement cultural.

En el cas de l’edició de l’any vinent, s’ha escollit les dues Guerres Remences del segle XV. Així, per exemple, el reglament explica que els robots han de dur el màxim nombre possible de taps de suro al camp enemic (d’un taulell dividit en dues parts), representant aquests taps els projectils d’arcabús, una arma de foc molt popular en aquella època.

Aquests taps de suro, així com la reglamentació del campionat, ja es troben disponibles per a totes aquelles persones interessades a la web del campionat, ja que així els equips poden començar a treballar en la preparació dels robots.

Guillem Alsina
Etiquetes: