Els robotaxis autònoms d’Elon Musk arribaran l’any 20

robotaxis-de-musk
Compartir

Durant els últims anys, el magnat d’origen sud-africà Elon Musk ha demostrat que pretén revolucionar el sector de l’automoció. Tot això a través de projectes tan ambiciosos com el tren gairebé supersònic Hyperloop One, el coet Big Fucking Rocket (BFR) o la xarxa de túnels subterranis dissenyats per a acabar amb els embussos en grans ciutats.

Arriben els robotaxis!

Entre aquests projectes també destaca Tesla. Una companyia, creada pel mateix Elon Musk, que treballa en el desenvolupament del vehicle del futur. Un vehicle elèctric, compromès amb el medi ambient, que aspira a ser completament autònom per a evitar qualsevol accident i facilitar el dia a dia de la societat. Gràcies a això, la companyia estatunidenca s’ha convertit en una de les capdavanteres en la carrera pel vehicle completament autònom.

Tant és així, que Musk ha considerat que comprar qualsevol cotxe que no sigui un dels seus models seria com “comprar un cavall”. Durant el Tesla Autonomy Day, Musk ha donat presentat al detall la tecnologia del pilot automàtic dels seus vehicles. Una tecnologia que espera incloure en el milió de cotxes amb completa capacitat de conducció autònoma que pretén llançar de cara al 2020.

Però no només això. La companyia també pretén llançar el seu servei de taxis autònoms per a 2020. Un servei, conegut com a Robotaxi, que s’aprofita de les millores significatives del seu sistema de conducció autònoma per a garantir la integritat dels passatgers. De fet, la companyia fins i tot preveu produir els primers cotxes sense volants ni pedals de cara al 2021.

App de viatges compartits

D’altra banda, la companyia també ha presentat una app completament nova per a Robotaxi, que servirà per a sol·licitar el transport. Respecte al preu del servei, Tesla ha donat a conèixer que costarà aproximadament 0,18 centaus de dòlar per cada 1,6 quilòmetres recorreguts. També valora una segona aplicació de viatges compartits, que emula a Uber o Airbnb, dissenyada perquè els conductors puguin guanyar diners amb el seu vehicle.

Tanmateix, perquè això sigui possible, els vehicles hauran d’aprovar totes les regulacions necessàries. A pesar que les estimacions inicials no anticipaven l’arribada dels robotaxis per al 2020, des de la companyia asseguren que existeixen alguns factors positius que han permès establir aquesta data:

“Estic molt confiat a predir els ‘robotaxis’ autònoms per a l’any vinent”

Etiquetes: