Els robots més curiosos del MWC

pur-acer-20111
Compartir

Hi ha hagut vida, certament, més enllà dels telèfons mòbils al #MWC19. Una fira tecnològica en la qual no només hem estat testimonis dels primers mòbils plegables o flexibles del mercat, sinó que també hem descobert un gran nombre d’invents com menys sorprenents. Des del sorral intel·ligent per a gats fins al rellotge flexible amb ànima d’smartphone.

Durant aquest esdeveniment, celebrat al llarg d’aquesta setmana a Barcelona, també hem conegut a un gran nombre de robots disposats a canviar el món i a demostrar que ells també poden tenir sentiments. Des d’androides creats per a fer abraçades fins aquells que mimetitzen els moviments dels éssers humans, passant per robots baristes, mainaders, pianistes o dispensadors de cervesa…

A banda de mòbils i wearables, aquests han estat els robots més curiosos del #MWC19:

Sophia, la gran estrella del MWC

La gran estrella del Mobile World Congress, en el que a robòtica es refereix, va ser Sophia. Una robot humanoide, equipada amb l’AI més avançada del món, que va ser confeccionada per a respondre a tota mena de preguntes i aprendre amb cadascuna d’elles. Gràcies a això, la mediàtica Sophia és capaç de mantenir tota mena de converses i fins i tot demostrar els seus sentiments a través de diversos gestos.

Al llarg d’aquesta fira, Sophia ha rebut preguntes de tota mena. Algunes relacionades amb el futur de la intel·ligència artificial o la robòtica i altres més personals, com si li agradaria tenir fills en un futur. Una robot plena de personalitat, que va obtenir la ciutadania d’Aràbia Saudita l’any 17, que ens demostra com podria ser la relació entre els humans i les màquines en un futur no gaire llunyà.

robot-sophia

   Sophia va ser una de les grans protagonistes del MWC

Els robots que imiten el moviment humà

Com si es tractés de la pel·lícula Pur Acer (Real Steel 2011), la companyia asiàtica MediaTek arribava al Mobile World Congress amb una línia de robots capaços d’imitar qualsevol moviment humà. Tot això gràcies una sèrie de sensors de seguiment, incorporats en els diferents robots, que permetien a cadascun d’ells ballar al ritme que el feien els presentadors de l’esdeveniment.

Uns sensors incorporats dins del motor d’AI Heli P90, presentat durant aquesta setmana a Barcelona, desenvolupat per a suportar experiències d’intel·ligència artificial més ràpides, complexes i dinàmiques. Gràcies a aquests, els robots poden rastrejar i analitzar els moviments del cos i actuar en conseqüència.

MediaTek MWC19 AI Demo

Our MediaTek robots are quite a hit! Not only are they cute, but more impressively they are simulating the dance moves of our presenter in real-time thanks to movement & pose tracking using AI acceleration available on MediaTek Helio P90 and APU 2.0. #MediaTek #robots #AI #posetracking #MediaTekHelioP90 #MWC19

Geplaatst door MediaTek op Woensdag 27 februari 2019

El robot que fa abraçades

Un altre dels robots que més han cridat l’atenció durant la fira ha estat Roboy 2.0. Un androide, desenvolupat per la Universitat de Zurich (Suïssa), que recrea l’anatomia humana de la forma més precisa fins avui. Tot això gràcies a una tecnologia d’accionament desenvolupada per tendons, que permet al robot moure’s com un humà i reaccionar al seu entorn.

Al llarg d’aquesta fira, Roboy ha portat penjat un cartell mitjançant el qual donava a conèixer que repartia abraçades de franc! Gràcies a això, moltes han estat les persones que s’han acostat fins a l’expositor en el qual es trobava aquest amable androide per a fer-li una abraçada. D’aquesta manera, els visitants han pogut conèixer més sobre aquest projecte que aspira millorar l’anatomia dels robots.

robot-roboy-2-0

El robot Roboy abraçant una dona

La banda robòtica de ZTE

Dilluns passat, la companyia xinesa ZTE presentava els seus nous telèfons mòbils en el marc del Mobile World Congress. D’una banda, l’Axon10 Pro 5G, el primer dispositiu de la companyia que suporta aquest tipus de xarxes, i per l’altra el Blade V10, un smartphone que destaca per la seva càmera frontal de 32 megapíxels. Aprofitant la seva visita a Barcelona, la companyia també va mostrar els seus avanços en camps com en el de la robòtica.

Tot això a través de diferents dispositius, entre els quals destaca la banda robòtica de la companyia. Una banda composta per dos robots que s’encarregaven de tocar el piano i un tercer la bateria electrònica, que van amenitzar un expositor al qual molts es van acostar únicament per a gaudir amb la seva música!

Un coixí-robot que t’ajudarà a dormir

Entre l’àmplia oferta de robots presents al Mobile World Congress també ens quedem amb el robot coixí Somnox. Un producte, desenvolupat per l’holandès Julian Jagtenberg, que reconeix la respiració del seu amo a través d’un sensor de diòxid de carboni i la regula a 60 respiracions per minut. Tot això amb l’objectiu de reduir l’estrès i l’ansietat.

Quan sostens aquest coixí robòtic contra el pit, aquesta comença a realitzar un patró de respiració que provoca que (inconscientment) la imitem. A més, un altaveu intern en el coixí ens permet sentir sons relaxants per a poder agafar el son al més aviat possible. D’aquesta manera, Somnox es converteix en una gran opció per a aquelles persones a les quals els costi dormir.

Etiquetes: