Rouyu FlexiPai: el primer smartphone amb pantalla flexible comercialitzat?

Compartir

Ja fa anys que corre la idea de fabricar un smartphone amb pantalla flexible, tants, almenys, com existeix la mateixa tecnologia.

Recordo haver vist, ja el 2013 en el Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas, un prototipus de Samsung basat en Windows Phone, i un vídeo a la seva presentació, que després es va fer cèlebre, sobre les possibilitats de les pantalles flexibles en els dispositius mòbils:

Però d’aquell CES estan a punt de complir-se’n cinc anys, i el que semblava llavors una realitat abastable en un termini aproximat al qual complim, no ha arribat comercialment al mercat. Almenys fins ara, que una empresa xinesa gairebé desconeguda a occident ha presentat un smartphone amb pantalla flexible.

O això expliquen diversos mitjans arreu del món, perquè jo he estat incapaç de trobar-ne el lloc web (actualització: l’acabo de trobar, i la fabricant és l’empresa Royole), malgrat que sí imatges de la presentació:

Presentació del Rouyu FlexiPai

Presentació del Rouyu FlexiPai

Com podem veure a la imatge, la seva pantalla flexible permet que es transformi d’un smartphone en una tauleta tàctil.

Alguns mitjans l’han definit com el primer smartphone doblegable del món, cosa que no és del tot certa, ja que tenim un precedent en el ZTE Axon M, un terminal d’aquesta coneguda marca xinesa, que es podia obrir per treballar amb les seves dues pantalles en un mode tablet com si fossin, conceptualment, una de sola.

El caçador caçat: el meu reflex en una de les pantalles del ZTE Axon M mentre li feia la foto

El caçador caçat: el meu reflex en una de les pantalles del ZTE Axon M mentre li feia la foto

La gran diferència entre ambdós models és que mentre en el ZTE Axon M el que tenim realment són dues pantalles, en el Rouyu FlexiPai en tenim una de sola que es doblega, la qual cosa si el fa el primer i, de moment, únic al món disponible comercialment amb una pantalla doblegable.

El Rouyu FlexiPai està basat en un microprocessador Qualcomm Snapdragon 855 (també conegut com a 8150), en configuracions de 6+126 GB, 8+256 GB, i 8+512 GB, amb un preu que parteix d’una mica més de 1.000 € al canvi (8.999 iuans).

Malgrat que no hi ha disponible gaire informació tècnica, sabem que presenta una pantalla de 7,8 polzades un cop desplegada (per les imatges, sembla que en relació d’aspecte 4:3) però n’ignorem la resolució, malgrat que les fotografies i captures d’imatge apunten al fet que és d’alta definició.

També sabem que disposa d’una càmera principal amb doble objectiu asimètric de 20+16 Mpx (el de 20 Mpx és el teleobjectiu, mentre que el de 16 fa la funció de gran angular).

La capacitat de la bateria també és desconeguda, i l’únic que han indicat els responsables de la marca fabricant és que disposa d’una tecnologia propietària de càrrega que li permet arribar al 80% de la capacitat en tan sols una hora.

Pel que fa al programari, funciona amb una variant d’Android anomenada Water OS, la qual no deixa de ser una personalització de la interfície d’usuari i certes funcionalitats com han anat fent tradicionalment els fabricants de smartphones.

Els avantatges d’un smartphone doblegable

Una tauleta tàctil a la butxaca seria la resposta a la pregunta de per a què ens pot ser útil això.

Mireu gaires pel·lícules al vostre smartphone? No us sembla més còmoda la pantalla més gran d’una tablet? I per a treballar? No hi teniu més espai? Doncs per aquí van les coses.

La simplicitat de l’argument no li lleva potència; amb un teclat i un ratolí externs connectats mitjançant Bluetooth, el Rouyu FlexiPai es pot convertir fàcilment en un ordinador portàtil, bescanviant així dos aparells (el smartphone i l’ordinador) per un de sol, que es desplega segons la necessitat d’ús.

Així també s’entén el preu, ja que estem comprant un 2 en 1, pel que al final estalviem diners.

Malgrat que el seu gruix és, segons apunten els testimonis que l’han vist, de tan sols 7,6 mm, també assenyalen que no cap en una butxaca o bé que ho fa amb dificultats, i que sembla que l’objectiu de la companyia fabricant és trencar el gel en l’àmbit de les pantalles doblegables.

Podem esperar, a partir d’aquí, que gegants com Samsung, LG, ZTE o d’altres acceptin el repte que suposa i entrin en aquest segment de telèfons amb pantalles doblegables? És difícil de dir, però m’hi jugaria quelcom a què estaran amatents a com n’evolucionen les vendes…

Guillem Alsina
Etiquetes: