Rumors consistents de que Apple diversificarà la seva gamma iPhone

Compartir

Un nou terminal vindria a succeïr l’iPhone 5s i destinat a un segment de públic entry level, que vol tenir bones prestacions a un preu raonable.

De confirmarse, no seria el primer cop que la companyia de la poma mossegada intenta clavar queixelada a aquest sector de mercat, doncs ja ho va fer amb l’iPhone 5c, encara que les crítiques a aquest terminal no van ser del tot reeixides.

El presumpte nou iPhone d’Apple ha anat guanyant espai en els mitjans de comunicació especialitzats, malgrat que ara per ara és només un rumor que sona, això si, insistentment. I el darrer en fer-se’n ressó és Mobile World Live, el mitjà de comunicació oficial de la GSMA.

Segons aquest, el futur terminal s’anomenarà iPhone 5se, encara que és probable que en cas de materialitzar-se finalment, el que més canvii respecte als rumors sigui, precisament, el nom.

En qüestió de maquinari, el nou iPhone 5se seria com una actualització de l’iPhone 5s al qual se li implantarien algunes de les novetats presentades amb l’iPhone 6/6s.

En concret, empraria els microprocessadors A8 i M8, o A9 i M9 (depenent de la font indica un o altre parell), muntaria un xip NFC per suportar el sistema de pagament Apple Pay, càmeres de fotos/vídeo comparables amb les de l’iPhone 6/6s, connectivitat Bluetooth 4.2 i Wi-Fi 802.11ac, funcionalitat VoLTE (Veu sobre LTE), però no inclourà una funcionalitat cabdal en els nous models iPhone 6s/6s Plus com és el 3D Touch.

I un altre dels rumors més consistents i creïbles és que el nou dispositiu muntarà una pantalla més petita, d’unes quatre polzades.

Aquesta mida és la que Steve Jobs va definir com a ideal per a un telèfon i, de fet, és la que ens permet fer-lo anar amb una sola mà de la millor manera.

Davant d’això, és probable que l’iPhone 7 (o com sigui que al final s’anomeni la nova generació del telèfon d’Apple) munti un maquinari més potent que els 6s/6s Plus, amb un conjunt de processadors més capaços, més memòria, i càmeres encara més millorades.

Pel que fa al programari, i sempre segons informen des de Mobile World Live, l’iPhone 5se oferirà suport per a les Live Photos, funcionalitat presentada amb els darrers iPhone.

Amb l’iPhone 5se, Apple entraria a jugar en la gama mitjana contra dispositius d’empreses que li suposen competència directa, com ara Samsung, i que tenen dispositius orientats a aquest segment concret.

Sobre la data de presentació, el rotatiu de la GSMA especula al març, després del Mobile World Congress, de manera que Apple podria buscar “ofuscar” les presentacions de nous terminals que es realitzin en el congrés de Barcelona.

Compte, doncs, amb l’anunci de la presentació que Apple podria fer durant els dies del Mobile per llevar protagonisme, precisament, a les empreses que participen a la fira. No seria el primer cop.

Guillem Alsina
Etiquetes: