Rússia i Xina creen una nova bateria més eficient

russia-i-xina-creen-una-bateria-mes-eficient
Compartir

Un equip d’investigadors russos i xinesos ha desenvolupat una bateria amb un 15% més de capacitat, però que, a més, són més lleugeres que les actuals. Aconseguir millors bateries és fonamental per a l’enlairament del cotxe elèctric i la telefonia mòbil a tot el món.

Les bateries de ions de liti s’utilitzen ara en molts camps: des dels telèfons mòbils fins als ordinadors passant pels marcapassos i els cotxes elèctrics. Per aquesta raó, aquest avanç tecnològic és important, perquè un equip d’investigadors de Rússia i la Xina ha aconseguit augmentar la capacitat d’energia d’aquestes bateries un 15%.

Bateries amb un 15% més d’energia

Aquest projecte ha estat liderat per la Universitat Politècnica de Sant Petersburg i els resultats s’acaben de presentar a la Conferència Internacional sobre Bateries Avançades que s’ha celebrat enguany a la ciutat xinesa de Qingdao.

“El resultat obtingut amb el nostre projecte accelera la introducció massiva de tecnologies verdes en la vida real”, ha avançat Wang Tsinshen, director d’Energy New Vehicle (ENV), el centre xinès de recerca on s’ha provat l’eficàcia d’aquesta nova bateria amb més capacitat i menys pes.

L’eficiència s’ha aconseguit incrementar agregant un electròlit sòlid al càtode de la bateria que ara s’usa a tot el món. Amb aquest canvi, aquests científics no només han desenvolupat una nova bateria, amb més capacitat (un 15%), sinó que, a més, han reduït el pes d’aquest producte i això pot tenir enormes aplicacions en el món de la telefonia mòbil i els ordinadors portàtils.

Ara mateix, científics de tot el món estan lliurant una batalla per a crear bateries més eficients. I aquesta “guerra tecnològica” ja ha aconseguit també que el seu preu baixi un 80% durant l’última dècada.

Gemma
Etiquetes: