S’acaba el suport tècnic per a Windows Server 2003

Compartir

La seguretat de les gairebé 24 milions d’instàncies d’aquest sistema que encara estan funcionant a tot el món es veu afectada.

Com Windows XP, una altra plataforma de programari de Microsoft ha dilatat la seva vida fins a extrems insospitats en un món (el tecnològic) que avança a una velocitat delirant: la seva plataforma per a servidors Windows Server 2003.

Després de dotze anys de servei (i valgui la redundància), aquest proper 14 de juliol arribarà a la seva fi el cicle de suport per a aquesta versió d’aquesta plataforma.

El principal risc després d’aquesta data serà la seguretat. Un sistema operatiu que no és actualitzat corre el risc de ser atacat a través de forats de seguretat que no hagin estat documentats sense que l’empresa que el va programar llanci una actualització per corregir aquest problema.

No cal ni dir que si per a usuari particular el problema és seriós, per a una empresa pot ser catastròfic que un desconegut penetri en els seus servidors i es dediqui a robar dades o impedir el seu correcte funcionament.

Microsoft calcula que actualment hi ha al món gairebé 24 milions d’instàncies d’aquest sistema corrent tant instal·lats en màquines físiques com dins d’entorns virtualitzats, suportant serveis la vida operativa dels quals també s’ha anat dilatant en el temps.

Tots aquests servidors haurien de ser actualitzats a una versió més recent de la plataforma servidora de Microsoft, com Windows Server 2012 R2, la qual és la darrera llançada al mercat, l’octubre del 2013.

Guillem Alsina
Etiquetes: