Samsung aposta per Tizen per als seus smart TVs

Compartir

En un moviment semblant al què ja va realitzar LG amb webOS, la marca sud-coreana ha anunciat que tots els seus televisors intel·ligents empraran Tizen.

Sembla que, per fi, Samsung ha trobat un segment de mercat per la seva plataforma Tizen, després d’haver estat més d’un any donant voltes en el terreny dels smartphones (recordem que Tizen beu inicialment de les fonts de MeeGo, sistema operatiu per a telèfons intel·ligents) sense treure al mercat més que un sol exemplar i només en determinats països.

Com ja va fer LG fa un any, Samsung ha derivat aquesta plataforma de programari als seus televisors intel·ligents (smart TVs), sense descartar que pugui seguir sent emprada en futurs terminals, tauletes o qualsevol altra mena de dispositiu.

La marca sud-coreana anunciava tot just ahir, 1 de gener, i en vigílies del Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas -la primera fira del sector tecnològic que es celebra durant l’any- que tots els seus smart TVs del 2015 empraran aquesta plataforma. Sense aclarir més aquesta afirmació, és de suposar que es refereix als nous models presentats i fabricats a partir d’ara, i no que vagi a substituir la plataforma de programari en els exemplars que es fabriquin a partir d’ara de models preexistents, malgrat que cap aquesta possibilitat.

Samsung cita una sèrie d’avantatges per a la nova plataforma, com la disponibilitat (encara que només a l’Amèrica del Nord) del servei de streaming de videojocs PlayStation Now, que permet jugar als jocs d’aquesta videoconsola -de Sony, per cert, rival directa Samsung en el mercat dels televisors intel·ligents sense necessitat de disposar de l’aparell en si, a més de l’ecosistema d’aplicacions i el streaming de continguts des dels nostres dispositius personals com ara el nostre smartphone.

Fins ara, la plataforma de programari emprada per Samsung ha estat -i fins on tinc coneixement- bé un Android personalitzat a mida de les seves necessitats, bé un firmware dependent de la plataforma de maquinari amb la qual treballa el televisor.

Què aconsegueix Samsung migrant a Tizen en els seus smart TVs? D’una banda, trobar una aplicació a Tizen, el qual no semblava tenir clar on ubicar-lo, amb moviments dubitatius i un gran retard en dates en l’apartat dels smartphones i, de l’altra, probablement controlar més al seu gust l’ecosistema derivat de la interacció entre els seus altres dispositius i els smart TVs fabricats sota la seva marca.

Guillem Alsina
Etiquetes: