Samsung busca competir amb la pantalla Retina de l’iPad

Galaxy Tab S
Compartir

La multinacional sudcoreana Samsung va presenar ahir la seva nova línia de tauletes tàctils Galaxy Tab S, en la qual incideix especialment en pantalles de gran qualitat i vivesa de colors.

Cal pensar que el nom de Galaxy Tab S no és gratuït, si no que es vol associar aquestes tauletes tàctils amb la reeixida línia de telèfons intel·ligents Galaxy S, el darrer exemplar dels quals és l’S5 presentat durant el passat Mobile World Congress a Barcelona, i que ha esdevingut al llarg de la seva vida, l’únic “iPhone killer” real que ha pogut fer-li ombra al smartphone d’Apple.

Tal i com alguns mitjans amb informació privilegiada (llegeixi’s filtracions) havien publicat abans de la presentació, Samsung ha posat especial èmfasi i cura en el gruix del dispositiu -s’anuncia com el tablet més fi de la companyia, encara que no han gosat titllar-lo del més fi del món- i en la pantalla, una Súper AMOLED de format 16:10, resolució de fins a 2.560×1.600, i contrast de 100.000:1, en la qual s’ha buscat poder oferir un rang de colors més vius, amb uns negres més negres, i uns blancs més blancs.

El nou tablet de Samsung presenta una aparença elegant

El nou tablet de Samsung presenta una aparença elegant

Val a dir que si la frase final del paràgraf anterior us ha semblat sobrera, la negror dels negres i la blancor dels blancs en les pantalles és una de les preocupacions principals de tots els fabricants.

Queda ben palès que, amb aquesta pantalla, Samsung vol lluitar contra els iPad d’Apple, que d’ençà de la introducció de les pantalles Retina, encara han estat més referència al mercat, tot i que també s’enfronten a l’Xperia Tablet Z2, que com ens té acostumats Sony, també gaudeix d’una molt bona pantalla.

No només són els elements passius de la pantalla (material del que està feta, resolució,…) els que entren en joc, si no que aquesta es reconfigura de manera activa en funció d’una sèrie de paràmetres com poden ser la llum ambient, la temperatura o l’app que estiguem emprant, en la funció que Samsung ha anomenat Adaptative Display (pantalla adaptativa).

El lector d’empremta digital que llueix el telèfon Galaxy S5 també ha estat incorporat a aquesta sèrie de tauletes tàctils i, finalment, un altre aspecte que a la companyia sudcoreana s’han volgut treballar ha estat el dels continguts, dotant a la sèrie Galaxy Tab S de jocs, aplicacions, pel·lícules i altre contingut digital mercès a acords amb terceres parts.

Aquesta sèrie de tauletes tàctils es presentarà en dus mides de pantalla, 8,4 polzades i 10,5.

Pel que fa a les especificacions, us deixo tot seguit amb una infografia realitzada per la mateixa Samsung, en la qual hi podeu veure totes les característiques i algunes dades més (feu clic a sobre per ampliar):

Característiques del Galaxy Tab S

Si voleu tornar a veure tot l’esdeveniment de presentació, celebrat al Madison Square Garden de Nova York, aquí en teniu el vídeo:

Guillem Alsina
Etiquetes: