Samsung desenvolupa una “superpantalla”

Fotografia cortesia de Samsung
Compartir

Conjuntament amb altres 13 companyies, la sud-coreana està treballant en una pantalla de resolució 11K.

Treballant conjuntament amb els sectors industrial i educatiu, la divisió Samsung Display (com el nom indica, dedicada a la producció de pantalles) es troba actualment desenvolupant una “superpantalla” amb resolució 11K.

Això vol dir que la imatge es divideix, verticalment, en 11.000 punts. La qualitat de la imatge en una pantalla no depèn de la mida d’aquesta, si no del nombre de punts de llum individuals que s’hi presentin. Quants més n’hi hagin, més continua semblarà la imatge i, per tant, més qualitat tindrà. Actualment, ens trobem al mercat amb resolucions 4K, tot i que quant més gran és una pantalla, més píxels posseeix (per lògica).

Fins i tot el govern sud-coreà s’ha implicat en el projecte, invertint 26,5 milions de dòlars al llarg dels propers 5 anys, en el marc d’un programa propi. La investigació per assolir l’objectiu va començar el passat 1 de juny, i Samsung s’ha rodejat de fins a 13 companyies que actuen de partner, tant sud-coreanes com de fora.

La “superpantalla” de Samsung tindrà 2.250 ppp (punts per polzada), una xifra que triplica les resolucions més altes obtingudes fins ara.

El primer prototip d’aquesta pantalla de tan gran resolució el podríem veure en funcionament durant els propers JJOO d’hivern del 2018, que s’han de disputar a la localitat sud-coreana de Pyeongchang.

Al respecte, també et pot interessar: Corea i Japó volen uns JJOO sense barreres idiomàtiques

Samsung Display també té la intenció d’usar la tecnologia resultant en telèfons mòbils. Si a dia d’avui estem parlant de resolucions 2K en aquestes pantalles tan petites, us podeu imaginar el que representaría un smartphone amb pantalla de 5″ i resolució 11K? La visió seria hiperrealista…

Imatge de portada cortesia de Samsung

Guillem Alsina
Etiquetes: