Samsung dóna una altra passa per eliminar el ‘notch’

El notch podria tenir els seus dies comptats
Compartir

La multinacional coreana Samsung ha presentat el seu sensor d’imatge d’alta resolució de mida més petita, el qual dirigeix a smartphones que siguin “tot pantalla”.

L’ISOCELL Slim 3T2 està pensat per al seu ús en terminals de gamma mitjana, i per la seva petitesa (5,1 mil·límetres en diagonal) permet moltes llibertats en el disseny del maquinari, permetent emprar els paradigmes de disseny amb l’ús del notch, o bé ubicar l’objectiu de la càmera com un forat a la pantalla.

Podem trobar aquesta explicació, literalment, a la nota de premsa que Samsung ha publicat al seu lloc web.

Amb anterioritat, jo mateix ja he explicat a YCOM que una de les tendències de futur immediat en el disseny de smartphones (i que probablement podrem veure al vinent Mobile World Congress) és la substitució del notch per allotjar l’objectiu de la càmera, per un forat a la pantalla.

Un sensor d’imatge d’alta qualitat

Tot i no estar dirigit a smartphones de grans prestacions (els anomenats flagship), l’ISOCELL Slim 3T2 presenta una mida de píxel de 0,8 micròmetres, donant una resolució total de 20 Megapíxels.

El sensor d'imatge ISOCELL Slim 3T2 per davant i per darrere

El sensor d’imatge ISOCELL Slim 3T2 per davant i per darrere. Clic per veure a mida completa

A més, empra la tecnologia Tetracell, desenvolupada per la mateixa Samsung, i que el que fa és ajuntar quatre píxels en un de sol per donar com a resultat una representació més fidedigna de la lluminositat de l’escena.

Pot ser emprat tant per a la càmera posterior com per a la davantera (la de selfies) del telèfon, però en el cas d’emprar-lo a una càmera principal (posterior) amb multiobjectiu, proporciona uns millors resultats en l’ús del zoom.

Concretament, Samsung esmenta una resolució que millora la seva efectivitat en un 60% amb un augment de zoom digital de 10x, el que redunda en una imatge més clara i precisa.

La fabricant espera que el nou sensor entri en producció aquest mateix trimestre, però es desconeix quan podrem trobar-lo en telèfons.

Guillem Alsina
Etiquetes: