Samsung Galaxy S8 a Vodafone: la millor oferta pel Black Friday?

Fotografia de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Ja fa temps que dic que, per a un usuari mitjà que vulgui disposar d’un terminal flagship a un preu que si bé no és assequible, no penalitzi tant com el que costa quan són acabats de sortir del forn (i que ara ja volta els mil euros), el millor és considerar la generació anterior de la mateixa línia, o bé fins i tot, dues generacions anteriors.

Potser no tindrà la darrera versió del sistema operatiu, però se li acostarà bastant si no és que és actualitzable en un futur. I les prestacions del maquinari (tant per la potència del microprocessador com per la quantitat de la memòria RAM o la qualitat de la càmera) estaran a l’alçada de les nostres necessitats.

Personalment, gairebé sempre he anat amb models de smartphone que no han estat de darrera fornada, sinó de penúltima o d’avant penúltima, i això que els hi dono un ús professional (dit d’una forma planera, els “dono més canya” que la que els hi pot donar un usuari convencional), i no em puc queixar en absolut ni de la longevitat que m’han donat aquests terminals -prop de tres anys- ni el preu (rebaixat entre 200 i 300 euros sinó més respecte al preu inicial de llançament al mercat).

L’altre dia em mirava les ofertes de Vodafone per al Black Friday, i em va cridar l’atenció un terminal i un preu: Samsung Galaxy S8 per 15 € mensuals (IVA inclòs) durant 24 mesos amb permanència en la tarifa One M.

Fan un total de 360 € pel telèfon amb impostos inclosos, quan a qualsevol botiga en línia es pot trobar per més de 100 euros més com a mínim.

Certament, has de contractar la tarifa One M i t’hi has d’estar dos anys, però si ets client de Vodafone o estàs considerant canviar-t’hi, val realment la pena pel terminal.

He tingut l’oportunitat de provar durant un temps limitat (unes tres setmanes) tant el Galaxy S8 com l’S9, i us puc dir que hi ha diferència, però no tanta com perquè justifiqui haver de comprar necessàriament el darrer model.

El Galaxy S8 munta un processador Exynos 8895 de vuit nuclis, una pantalla SuperAMOLED de 5,8 polzades i altíssima qualitat, que ens permet veure’n el contingut amb claredat fins i tot quan es mira a contrallum, és a dir, amb influència directa de la llum solar.

Disposa de 4 GB de memòria RAM i 64 GB d’emmagatzematge, i càmera de fotos principal de 12 Mpx, mentre que la de selfies és de 8 Mpx.

En provar la càmera, vaig quedar realment impressionat pel seu rendiment, i una cosa sobretot em va cridar l’atenció: és capaç de captar objectes en moviment com si estiguessin aturats. Ho vaig provar unes quantes vegades al carrer, amb cotxes circulant a uns 50 km/h (per àrea urbana, càlcul aproximat de la seva velocitat) i us asseguro que quan es mirava la foto es podia llegir la matrícula com si estiguessin aparcats, veient tot el cotxe amb una definició perfecta.

Considero que, actualment, hi ha dues companyies que estan fent les coses realment bé en l’àmbit dels smartphones, i que són les dues que estan innovant més i duent la tecnologia al seu límit actual en els respectius telèfons: Samsung i Huawei.

El Galaxy S8 és un model que crec pot durar un cicle de dos anys mínim i, fins i tot, tres sense decebre l’usuari, oferint una bona qualitat pel que fa a fotografia, i prou potència com per enfrontar-se a qualsevol aplicació, actualment i en un futur de cara a dos anys.

A més, el sistema operatiu que munta és l’Android 7.0 essent actualitzable a la versió 8 (si no és que ve ja actualitzat). Actualment, la darrera disponible és la versió 9, però encara hi ha molt pocs terminals que la muntin, i la versió 10 no sortirà fins, almenys, d’aquí a un any.

Com a darrer apunt, dir que és compatible amb el sistema DeX, pel que el podem convertir en un sistema de sobretaula, podent arribar a substituir fins i tot un ordinador. Això si, el dispositiu DeX l’hem de comprar a part.

En tots els sentits, doncs, trobo que aquesta oferta pel Samsung Galaxy S8 que fa Vodafone és una molt bona oferta que val la pena mirar-se. Això si, penseu-vos-ho bé que són dos anys de contracte en la mateixa tarifa.

Imatge de portada de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: