Samsung perd terreny a la Xina i Apple segueix liderant

Compartir

L’últim informe d’IDC reflecteix la caiguda de la firma sud-coreana a la quarta posició de venedors de mòbils al gegant asiàtic.

Apple torna a estar d’enhorabona. La companyia de Cupertino segueix forta liderant un mercat tan important com el xinès. Així ho ha revelat l’últim informe de la consultora International Data Corporation (IDC) en el seu últim informe, que reflecteix unes vendes de 14 milions de smartphones venuts per part d’Apple a la Xina. Una xifra que la continua deixant en la primera posició, però que significa un 4% menys que en el mateix període de l’any passat.

Aquest lleuger descens, però, no és res comparat amb la caiguda en picat de Samsung, la qual ha baixat fins a la quarta posició del rànquing de venedors, perdent un 53% de les seves vendes. La casa sud-coreana ha vist com Xiaomi i Huawei, firmes de la Xina, li han guanyat terreny, amb 13,5 milions i 11,2 milions d’unitats venudes. Així, actualment són el segon i tercer fabricant amb més vendes respectivament, ben a prop d’Apple. El top 5 el tanca Lenovo, amb 8,3 milions de telèfons venuts.

Aquests resultats arriben poc després del llançament dels últims models de Samsung, el Galaxy S6 y S6 Edge. Un cop que aplaca en certa manera l’alegria de la novetat, però el qual encara pot ser vist amb esperança, a l’espera que els dos models es consolidin.

Clara Pariente
Etiquetes: