Samsung presentarà el Galaxy S10 abans del Mobile World Congress

Invitació per al streaming del Samsung Galaxy S10
Compartir

Si tot continua com sembla indicar, la fabricant sud-coreana d’electrònica Samsung trencarà amb una tradició que ve des del Galaxy S5, i que consisteix a presentar el seu flagship a la fira catalana.

Això, però, no manca de precedent: l’any 2017, el Galaxy S8 fou presentat gairebé tres setmanes després d’acabat el Mobile World Congress. Val a dir que, en aquella època, Samsung mirava de sortir-se’n de la mala publicitat que li havien suposat els problemes amb les bateries del Note 7.

Tampoc ho farà després d’aquesta, com ja ha passat alguna vegada amb anterioritat, sinó abans i molt a prop de les dates del congrés (que comença el 25 de febrer): el 20 de febrer.

Amb una presentació tan propera en dates a la fira catalana, el que aconsegueix la multinacional sud-coreana és que l’atenció durant l’esdeveniment encara estigui centrada en el seu nou terminal.

Samsung ja ha enviat les invitacions per seguir l’acte de presentació via streaming a través de la seva pàgina web, però sense explicitar que serà aquest el model a presentar, quelcom que ha assumit, per deducció, tota la premsa (jo inclòs, val a dir).

El Mobile World Congress: un aparador i també una arma de doble tall

Com qualsevol fira i congrés, el MWC (sigles per les quals és conegut l’esdeveniment celebrat a Barcelona) és una excel·lent oportunitat perquè les marques presentin nous productes i els ensenyin a la premsa.

Perquè el MWC reuneix premsa vinguda de tot arreu del món, i és per això que representa una oportunitat única per connectar-hi i fer que un producte surti als mitjans, especialment si és nou… i atractiu.

Aquesta és una altra clau, el producte ha de ser atractiu als periodistes perquè se’n facin ressò.

Molts cops, i sobretot les grans multinacionals, miren d’atraure els professionals de la informació amb dos factors: per una banda, un acte de presentació espectacular i, per l’altra, algun regal anunciat prèviament de manera més o menys explícita.

En el cas de Samsung, l’interès informatiu del llançament de cada nou model de la saga Galaxy S (inclòs el proper Galaxy S10), juntament amb un acte que ja sabem tots que tradicionalment és espectacular, així com algun detall que sempre es lliura als assistents, fa que tradicionalment la roda de premsa de presentació de Samsung estigui sempre plena a vessar.

Una oportunitat per a la competència

Que Samsung no presenti el Galaxy S10 a Barcelona implica que fabricants que busquen encalçar-lo, com Huawei i LG, tindran la seva oportunitat de brillar més als mitjans, especialment si presenten nous terminals o algun dispositiu que sigui atractiu per a la premsa.

També actors secundaris en el panorama de la telefonia mòbil, com ara Sony o HTC, poden tenir l’oportunitat de brillar amb una mica més de força.

No obstant això, de ben segur que els periodistes continuaran deixant-se caure per l’estand de Samsung per poder tocar el Galaxy S10 i generar, amb això, contingut per a les seves publicacions.

Què se’n sap del Galaxy S10

O, més aviat, què se n’especula, ja que tot es basa en filtracions que els darrers anys han demostrat ser força fiables, malgrat que els fabricants sempre es reserven alguna carta -per petita que aquesta sigui- per revelar a la presentació i així mantenir el nivell d’interès.

La seva principal novetat seria (i ho dic en condicional) que l’objectiu de la càmera davantera s’allotjaria en un “forat” a la pantalla frontal en lloc del ja típic notch i, particularment, em decanto perquè la bateria inclogui alguna tecnologia que li permeti allargar la seva autonomia fins i tot un dia més que el model immediatament predecessor.

Així podria ser el Samsung Galaxy S10? Imatge de GSMArena.com

Així podria ser el Samsung Galaxy S10? Imatge de GSMArena.com

Això últim és degut al fet que Huawei, actualment la més directa competidora de Samsung, ha optimitzar increïblement la bateria en la seva darrera sèrie Mate 20 presentada a Londres a mitjans d’aquest passat octubre.

També aposto per una millora en el reconeixement 3D de les càmeres, sobretot de la davantera per a la tasca de reconeixement facial, i que Samsung ho promocionarà per a fer models 3D de qualsevol cosa, ampliant la funcionalitat que en aquest sentit ja tenia el Galaxy S9.

Clara Pariente
Etiquetes: