Samsung redueix distància respecte als rellotges tradicionals amb el Gear S3

Compartir

El saló IFA de Berlín ha estat el lloc triat per la multinacional sud-coreana Samsung per presentar al món la nova generació del seu rellotge intel·ligent (smartwatch), el Gear S3.

Un aspecte que ha estat especialment cuidat en el nou rellotge ha estat l’aparença, amb la qual Samsung busca apropar-se una mica més als rellotges tradicionals, fent d’aquesta manera atractiu el Gear S3 a tota una part dels consumidors als quals encara els frena l’estètica “massa tecnològica” dels rellotges intel·ligents, i que aposten abans per l’elegància que per les funcionalitats connectades.

En aquest sentit, trobem dues sèries del Gear S3 que es diferencien en el disseny: la línia Classic, per a aquelles persones que volen lluir un disseny elegant propi d’un rellotge icònic, i la línia Frontier, amb un aspecte més semblant a aquells rellotges pensats per anar-se’n a l’aventura. Les diferències s’acaben aquí.

Pel que fa a la personalització del rellotge, tant un com altre model del Gear S3 empren corretges de 22 mm, una mida estàndard en el món de la rellotgeria, pel que poden muntar corretges de qualsevol fabricant de rellotges del món i, per tant, els podem adaptar als nostres gustos sense haver de recórrer a corretges especials.

El Gear S3 és resistent a l’aigua i a la pols, amb una classificació IP68 (la pols no hi pot entrar, i suporta la immersió perllongada en aigua). La seva duresa i resistència als elements es basa, en part, al vidre Gorilla Glass SR+ emprat en la seva esfera, i que la fa més resistent a les rascades.

La pantalla és una Super AMOLED capaç de presentar 16 milions de colors i que sempre es troba activa (AOD, Always On Display), mostrant l’hora i una esfera de rellotge el disseny de la qual recorda als rellotges de luxe. Aquesta esfera pot ser canviada per una altra de compatible, i se’n poden descarregar directament des del rellotge sense haver-ho de fer des del telèfon.

El bisell giratori permet, sense haver de tocar la pantalla, penjar o despenjar una trucada o posposar una alarma. En dibuixar a mà alçada sobre la pantalla, els missatges escrits es converteixen de manera automàtica en text.

També disposa de GPS incorporat, el que li permet seguir, sense necessitat de disposar del smartphone, la localització de l’usuari. I si a això hi afegim que també disposa de velocímetre i d’altímetre/baròmetre, tindrem tot el conjunt d’eines necessàries per sortir a fer esport sense haver d’endur-nos el nostre telèfon per tal de controlar l’activitat duta a terme.

I sens dubte, una de les funcionalitats que més agradarà als usuaris és que aquests rellotges també disposen d’altaveus, per la qual cosa podrem escoltar missatges de veu i, fins i tot, trucades sense haver de treure el telèfon de la butxaca.

En alguns mercats, a més, es podran pagar compres mitjançant el Gear S3 i el sistema Samsung Pay.

I, per si us ho esteu preguntant, la plataforma de programari d’aquest rellotge no és pas Android Wear, sinó Tizen, el sistema operatiu propi de Samsung que la multinacional sud-coreana fa servir en els seus wearables i en alguns models de telèfons per a determinats mercats.

Guillem Alsina
Etiquetes: