SanDisk: els usuaris d’iOS es veuen forçats a esborrar fotos i apps

iPhone 6 Plus. Imatge de l'usuari Noodles and Beef a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Segons un estudi de la fabricant de memòries i dispositius d’emmagatzematge, els usuaris d’iPhones i iPads es veuen obligats a esborrar continguts de l’aparell per poder emmagatzemar altres continguts nous. És clar que la companyia és part implicada, en oferir dispositius d’emmagatzematge per a “decongestionar” el smartphone i la tauleta tàctil d’Apple.

Basant-se en un estudi dut a terme per la mateixa companyia, SanDisk conclou que un 80% dels usuaris d’iPhone i iPad (respectivament, el smartphone i el tablet d’Apple amb sistema operatiu iOS) es veuen forçats a esborrar continguts dels seus terminals per deixar pas a altres de nous, principalment fotos i vídeos.

Malgrat que de tots dos aparells ens trobem amb opcions de gran capacitat d’emmagatzematge (fins a 64 o 128 GB de memòria), els preus també es disparen, i no és d’estranyar que la majoria dels usuaris optin per les versions més moderades en matèria d’emmagatzematge, amb capacitats que comencen actualment pels 16 GB per als dispositius en catàleg, però que abans havia arribat a ser de 8 GB en el cas dels iPhone.

SanDisk ha realitzat l’estudi a Europa, enquestant 5.000 usuaris d’iPhone i iPad del vell continent, i la conclusió general ha estat que 4 de cada 5 usuaris necessita esborrar continguts del seu terminal amb regularitat per deixar pas a nous continguts.

Això no vol dir necessàriament que el contingut es perdi, ja que es pot descarregar prèviament a l’ordinador o guardar-lo en el núvol per tenir-lo disponible, però a canvi es perd la possibilitat de portar-lo sempre a sobre juntament amb el terminal o tenir-lo disponible estant fora de línia.

Recordem que ni els iPhone ni els iPad inclouen una ranura per inserir una tarja de memòria externa, a diferència dels terminals d’altres marques i que empren altres plataformes, als quals és possible ampliar-los l’espai d’emmagatzematge mitjançant targes microSD.

És per això que SanDisk disposa de la línia de memòries flash iXpand que, juntament amb el programari iXpand Sync, permet traspassar vídeos i imatges al dispositiu extern, connectant-lo a través del port Lightning al terminal, i mitjançant USB a l’ordinador. Aquestes unitats i el seu programari també permeten reproduir continguts com vídeos i fotos directament des del disc extern.

Una unitat iXpand de SanDisk

Una unitat iXpand de SanDisk

SanDisk ofereix aquestes unitats iXpand amb capacitats que van des dels 16 fins als 128 gigabytes.

Els backups, assignatura pendent

Però la xifra més preocupant que presenta l’estudi és, sens dubte, que més de la meitat dels usuaris enquestats (un 52% per ser exactes) afirmen no disposar del temps necessari per efectuar còpia de seguretat dels seus terminals amb prou regularitat, o que s’adonen de la necessitat d’això quan ja és massa tard (per exemple, quan els han robat el telèfon o ha estat víctima d’un accident que ha provocat la pèrdua dels continguts que emmagatzemava).

Les solucions de SanDisk, igual que les d’altres fabricants que permeten la connexió directa d’una unitat d’emmagatzematge a l’iPhone/iPad i el seu reconeixement i administració via programari, ens permeten realitzar aquest backup sense haver d’esperar a estar davant de l’ordinador, pel que si treballem amb dades que no volem perdre, és aconsellable fer-se amb una d’aquestes unitats.

Altres xifres que criden l’atenció de l’estudi són que el 43% dels usuaris reconeix haver d’eliminar fotografies amb regularitat per deixar més espai en el seu terminal, i el 40% necessita esborrar aplicacions.

Fotografia de portada de l’usuari Noodles and Beef a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: