Sant Cugat serà la primera població amb els semàfors intel·ligents d’Orbit

Fotografia de Martin Hajek
Compartir

Sant Cugat del Vallès serà la primera població de Catalunya que tindrà una cruïlla intel·ligent, gestionada amb la tecnologia d’Orbit. Aquesta startup, finalista del SmartCAT Challenge el passat setembre, ha ideat un sistema que permet que els semàfors s’autoregulin depenent de les dades que uns sensors capten del que passa a la via.

L’empresa està treballant actualment en l’anàlisi de la mobilitat de l’avinguda Rius i Taulet de la ciutat vallesana per veure com podria funcionar-hi la seva tecnologia.

Tot i que ja hi ha ciutats, com Barcelona, que tenen zones en les que hi ha sensors per controlar el comportament del trànsit i donar resposta a les necessitats de manera centralitzada, la diferència és que la tecnologia d’Orbit permet que cada semàfor pugui respondre autònomament i automàtica a les necessitats que detecti en cada moment.

Ara com ara, la tecnologia d’Orbit només està disponible en poblacions de fins a 100.000 habitants, ja que no tenen els semàfors centralitzats de manera que es puguin controlar tots alhora.

Finalista al SmartCAT Challenge
Orbit va aconseguir arribar a la final del concurs SmartCAT Challenge que es va celebrar durant l’estiu passat i que va ser una iniciativa del Govern emmarcada dins del Smart City Hack.

Aquest projecte internacional convidava a emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions smart per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta.

A Catalunya, la iniciativa es va estructurar en cinc grans àmbits: Energia i sostenibilitat, Ciutat col·laborativa, Salut i benestar, Cultura i turisme i Mobilitat i transport.

FONT

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)