Scanadu Scout vol mesurar els teus signes vitals

Compartir

És curiós veure la quantitat d’aplicacions creades per iPhone i Android que estan enfocades a tenir cura de la nostra salut.

Hi han diversos exemples, com les noves aplicacions dedicades a mesurar el benestar físic dels usuaris. S-Health, Nike+ són bons exemples de la introducció del factor saludable dins les innovacions tecnològiques de consum massiu.

El problema és la limitació dels smartphones, ja que no estan ideats per recollir indicadors de la salut dels usuaris de forma efectiva. Per aquest motiu, els investigadors del parc de recerca de la Nasa han desenvolupat Scanadu Scout.

scout_scan

Es tracta d’un sensor amb la capacitat de registrar la salut dels usuaris. Funciona simplement posant un dit sobre l’escàner superior alhora que s’ha d’aproximar el sensor lateral del dispositiu sobre un costat del front dels usuaris durant deu segons.

D’aquesta forma, s’obté informació detallada sobre el ritme cardíac, la temperatura corporal, l’oxigen en sang i la pressió arterial. Totes aquestes dades i l’estat emocional poden ser emesos a través de Bluetooth al smartphone d’un usuari d’Android o iOS.

Aquest dispositiu ha sorgit del finançament massiu, a través de la plataforma de crowdfunding Indiegogo i la seva fase de producció està lligada a certs condicionants, com la necessitat d’assajos clínics, així com de l’aprovació de l’Administració Americana de salut abans que surti al mercat americà amb preu aproximat del dispositiu de 199 dòlars.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: