Se t’escalfa massa el telèfon? T’expliquem com refredar-lo

Imatge de portada de Brian Turner a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Amb la calor estiuenca, els problemes de sobreescalfament als mòbils s’aguditzen. Aquí tens quatre trucs per refredar el teu mòbil en cas d’emergència.

Imatge de portada de Brian Turner a Flickr sota llicència Creative Commons

Tot i que sembla una ximpleria sense més importància, que un telèfon s’escalfi excessivament no és bo. En primer lloc perquè una escalfor excessiva escurça la vida útil dels components, ja prou curta habitualment per a un dispositiu que la indústria espera i desitja que renovem cada any, però és que també escurça la vida de la bateria, un paràmetre que avui dia té molta importància si volem arribar al final de la jornada.

I ara que comença la calor estiuenca al nostre país (i a mig món) el problema encara es pot agreujar més.

Apaga la pantalla

Un dels components que més energia consumeixen i que més fan treballar la màquina és la pantalla. Si, a més, estàs executant-hi una aplicació que requereix força recursos de maquinari, la combinació és letal.

Fa una bona estona que estàs jugant a un videojoc en el teu telèfon que tens des de fa dos anys i ha començat a escalfar-se molt? No deies que volies fer una pausa? Doncs ara potser és un bon moment.

Deixa el joc, apaga la pantalla, i segueix algun dels següents consells.

Si no tens res més a mà: una superfície freda

Si fent-lo servir al bell mig del carrer no tenim altra via per a refredar-lo, el millor és buscar una superfície que estigui freda. Entra a un bar a prendre alguna cosa, i deixa’l a sobre d’una taula (però constantment vigilat) que no estigui al sol. Millor, evidentment, si el local té aire condicionat.

telefon_sobre_taula

Recorda que l’escalfor es nota sobretot per la part del darrere, així que apaga la pantalla i deixa’l mirant cap amunt sobre la taula o superfície.

Si no pots entrar en cap bar, busca un lloc qualsevol, fins i tot el terra, on el puguis posar en contacte amb una superfície freda mentre el vigiles.

Si no en trobes cap, sempre pots apagar-lo una estona…

Resistent a l’aigua? Aprofita-ho!

Què acostumes a fer a l’estiu quan tens calor i estàs a la platja o a una piscina? Doncs si el teu telèfon té protecció del tipus IP65 o superior, sempre pots donar-li una remullada per tal que es refresqui una mica.

Això si, assegura-t’en abans amb el manual d’instruccions del fabricant quines són les condicions per a submergir-lo i si s’ha de fer algun preparatiu abans, com tancar les tapes de ports USB, allotjament de la SIM, microSD,…

telefon_a_l_aigua

Vols dir que no tens massa aplicacions funcionant?

Si el telèfon s’escalfa, és perquè està treballant excessivament si ho comparem amb una operativa normal. O bé tenim un gran nombre d’aplicacions obertes, o bé n’hi ha alguna que, per algun motiu, ha començat a consumir un gran nombre de recursos de processador.

Una solució eficaç pot ser “matar” aplicacions que estan en segon pla, però que ens consumeixen recursos, i “tancar” algunes que no fem servir gaire sovint. Apps com Spotify o Vodafone Wallet no les fem servir constantment, només en moments puntuals, i podem estalviar bateria i evitar sobreescalfaments tancant-les.

Instal·la’t una aplicació

La tasca de “netejar” aplicacions la podem fer manualment o deixar-li la feina a un professional… o a una app professional. Per a Android en tenim algunes, com la d’explícit nom Cooler, i de ben segur que els usuaris d’iPhone podran trobar apps equivalents en la seva plataforma.

cooler

Quan tot falla: atura’l

Si veus que la cosa va de mal en pitjor i que no hi ha manera de baixar-li la temperatura, no et queda altre remei: apaga el terminal. I no el carreguis. Deixa’l una bona estona que es recuperi i després torna’l a engegar.

Si els problemes de sobreescalfament et passen massa sovint, potser t’hauries de passar pel taller a fer-li una revisió al teu smartphone

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: