Huawei Mate 20: càmera, bateria i intel·ligència artificial

Compartir

Aquesta és, a grans trets, la tríada de trets més destacables de la nova gamma Huawei Mate 20, composada del Mate 20 a seques, i del Mate 20 Pro, una versió amb algunes millores respecte a la versió bàsica.

Però comencem pel principi que, com en tot dispositiu tecnològic, és el microprocessador. Aquest, per a entendre’ns, és “el cervell de la bèstia”, el que li dóna tota la capacitat de processament. En el cas dels nous Huawei, del ship se n’encarrega la mateixa marca a través de la seva subsidiària HiSilicon, que hi posa el darrer xip Kirin 980.

Quina principal novetat aporta aquest? Doncs bé, presenta vuit nuclis de processament, que són les unitats bàsiques que poden treballar de manera simultània en el telèfon. Aquests vuit nuclis estan dividits en dos grups de quatre cadascun.

El primer grup està compost per quatre nuclis de baix rendiment dirigits a tasques de baixa intensitat, però que a la vegada consumeixen menys energia, permetent estalviar bateria. Pel que fa al segon grup, aquest està dirigit a executar tasques de més exigència (com ara videojocs o aplicacions que executem en primer pla), i al seu torn es troba dividit en dos subgrups de dos nuclis cadascun, un dels grups més potent que l’altre.

Huawei Mate 20 vist per darrere

Huawei Mate 20 vist per darrere

D’aquesta manera, els Huawei Mate 20 i Mate 20 Pro són capaços d’optimitzar el rendiment de la bateria per a tasques senzilles, exigents, i molt exigents, oferint el millor rendiment (el més adequat a la tasca) amb un consum optimitzat que permet estirar al màxim la durada de la bateria.

La configuració de memòria i emmagatzematge és de 4/6 GB de RAM per al Mate 20 i 6/8 GB per al 20 Pro, mentre que l’emmagatzematge intern és de 128 GB per al Mate 20, i de 128 Gb per a la versió de 6 GB de Mate 20 Pro, i de 256 GB per a la versió amb 8 GB de RAM.

La pantalla, de tecnologia OLED (el que implica que es pot llegir bé fins i tot sota l’influx directe de la llum solar) té una mida de 6,53 per al Mate 20, i de 6,39 per al 20 Pro.

Les càmeres, la veritable Pièce de résistance

Ja fa temps que Huawei és coneguda per la seva aliança amb Leica, prestigiosa fabricant alemanya d’òptiques que equipa els seus terminals de gamma alta. Els nous Mate 20 no en són una excepció.

A la part del darrere, on hi tenim allotjada la càmera principal, hi trobem un triple objectiu juntament amb el flash. Per què aquesta terna? Doncs perquè un dels objectius correspon a la càmera “normal” (de 12 Megapíxels en el Mate 20, i de 40 Mpx en el 20 Pro), mentre que un altre és el gran angular (de 16 Mpx en el 20, i de 20 Mpx en el 20 Pro), i el tercer objectiu correspon al teleobjectiu (de 8 Mpx en els dos).

La lent de gran angular permet captar grans espais, com ara paisatges, però també serveix per a una altra finalitat: com a macro. Gràcies a això, els Mate 20 poden capturar perfectament un objecte situat a fins a 25 mm de la càmera.

Aquesta dotació de maquinari es veu complementada per funcionalitats d’intel·ligència artificial que li permeten, per exemple, realitzar rèpliques digitals d’objectes del món real en 3D, que podem escanejar còmodament.

La càmera davantera, per a selfies, és de 24 Mpx per a les dues versions.

Huawei Mate 20 Pro vist per darrere

Huawei Mate 20 Pro vist per darrere

Per aguantar tot el dia treballant amb un mòbil tant potent, és clar que necessitem una bateria que proporcioni prou energia. Habitualment, els terminals de gamma alta com aquest munten una bateria d’uns 3.000 miliampers, però en aquest cas Huawei ha preferit allargar-los fins a uns impressionants 4.000 mAh en el cas del Mate 20, i fins a 4.200 en el Mate 20 Pro.

Cal veure si la potència del maquinari no farà que aquesta capacitat acabi rendint com els 3.000 mAh tradicionals, o bé si permetrà allargar una mica més el sostre operatiu d’aquests terminals, arribant còmodament a un parell de dies.

Disposem de càrrega sense fils en el 20 Pro, i també d’una funcionalitat de càrrega ràpida que és capaç de carregar el 70% de la capacitat de la bateria en només mitja hora. Això és molt d’agraïr en moments en els quals estem afamats d’energia i tenim poc temps per satisfer la nostra gana (o, en aquest cas, la del terminal).

Una funcionalitat curiosa és la de càrrega inversa, que ens permet alimentar un altre dispositiu a partir de la bateria del Mate 20 Pro. És probable que aquesta funcionalitat sigui emprada per carregar el rellotge intel·ligent, per exemple.

A més d’aquests dos exemplars de telèfon, Huawei també ha presentat a Londres el Mate 20X, una versió “mida XXL” del seu terminal, amb pantalla de 7,2 polzades i una bateria que li dona prou autonomia per aguantar tot un vol intercontinental per jugar sense parar (aquesta és, de fet, l’orientació de l’aparell, per al gaming), i el nou rellotge intel·ligent Huawei Watch GT, el qual presenta una impressionant autonomia de 14 dies.

Guillem Alsina
Etiquetes: