Signslator, el programa que tradueix a llengua de signes

Compartir

Signslator és l’abreviació de “signs translator”, que en castellà significa traductor de llengua de signes. Aquesta nova app permet per primera vegada traduir de forma senzilla qualsevol text de l’espanyol a la llengua de signes. Està disponible en forma de programa web i d’applicacions mòbils.

TBWA, agència de publicitat espanyola, és la creadora d’aquest projecte en col·laboració amb ANICOLS, la Asociación para la Normalización del Lenguaje de Signos. De moment només està disponible a l’Estat Espanyol i en castellà, però en poques setmanes ha captat l’atenció dels mitjans i empreses d’altres països, especialment a Els Estats Units, on s’espera que la tecnologia sigui importada en breus.

El seu objectiu és crear una eina per tothom que pugui ajudar en tots els sentits, l’estudi de la llengua, la comprensió, difusió, etcètera.

signsator-app

A més de traductor, Signslator és social: amb un clic podem compartir els nostres missatges en llengua de signes a les principals xarxes socials, de manera que qualsevol pot crear-los i rebre’ls. El seu funcionament és molt senzill, de fet igual que qualsevol traductor com Google Traductor, però el resultat el podem veure en forma d’interpretació en llengua de signes a través d’una dona en vídeo.

El programa ha estat presentat després de 2 anys de treball, 12.000 paraules gravades, 200 hores de rodatge i 750 de programació. Signslator està en fase beta, ja que encara queda molt per millorar, però és una iniciativa excel·lent i esperem que aviat també estigui disponible en català.

SIGNSLATOR

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: