Siri fa, per fi, el pas cap als ordinadors

Compartir

A més, s’integra amb aplicacions de tercers a l’iOS, Mac OS X canvia de nom a macOS, i iCloud permet sincronitzar l’escriptori i els documents entre dispositius de manera automàtica.

S’ha fet pregar, però finalment Apple ha anunciat el que feia tant de temps que s’esperava: Siri arribarà també als seus ordinadors.

Nascut per a l’iPhone, l’assistent virtual de la companyia de la poma mossegada (el primer al món de la seva classe) es troba disponible també per al set-top box de la marca, l’Apple TV, i feia anys que s’escoltaven rumors del seu futur pas als ordinadors sense que aquests s’arribessin a materialitzar mai.

L’arribada de Siri es produirà a la propera versió de Mac OS X… perdó, macOS. Sí, perquè la plataforma per a ordinadors de la companyia de Cupertino canvia de nom, abandonant el que havia tingut d’ençà de la seva aparició en contraposició al Mac OS clàssic.

La nova versió del sistema, anomenada Sierra, incorporarà Siri a més de millorar altres aspectes com la integració d’iCloud. També estreny llaços amb la versió mòbil del sistema, iOS, permetent, per exemple, copiar quelcom al nostre Mac i enganxar-ho a l’iPhone mitjançant un porta papers compartit que se sincronitza també mitjançant iCloud.

L’escriptori i la carpeta de documents se sincronitzaran entre dispositius, i podrem disposar de tot allò que hi tinguem tant si treballem amb el Mac, com en l’iPhone o en un PC amb Windows.

En els ordinadors Mac, Siri permetrà dur a terme tota mena de tasques del sistema, com buscar i trobar arxius, dictar-li missatges a la màquina per a enviar-los, i fins i tot canviar les preferències al panell de control.

En els iPhone, Siri s’obre als desenvolupadors, podent integrar-lo en aplicacions de terceres parts. Això vol dir que podrem fer operacions en les apps que no són d’Apple, per veu, enviar comandes al programa i que aquest respongui.

L’aplicació Home de l’iOS ens permet controlar, de manera senzilla, els dispositius domòtics de la nostra llar a través de comandes de veu amb Siri, basant-se en HomeKit, el reeixit estàndard de domòtica creat per Apple.

Les versions definitives tant de macOS Sierra com d’iOS 10 estaran disponibles, gratuïtament, per a descàrrega, a la tardor.

A més d’aquestes dues plataformes, Apple també ha presentat watchOS 3, el sistema operatiu per al seu rellotge Apple Watch, en el qual hi introdueix noves esferes, un nou Dock, i noves aplicacions d’eHealth (salut) com Breathe, amb la qual podem controlar els moments de pausa per practicar exercicis de respiració i relaxació.

De la mateixa manera que les anteriors plataformes, watchOS 3 també estarà disponible a la tardor com a descàrrega gratuita.

En l’Apple TV, Siri podrà interactuar amb més apps, com la de YouTube, per tal de buscar continguts. La plataforma de programari d’aquest set-top box inclou ara l’inici de sessió únic, cosa que vol dir que, un cop obrim la nostra sessió d’usuari, aquesta serà vàlida per accedir a tots els serveis de vídeo a la carta i altres que hàgim contractat, sense haver-nos de validar individualment a cadascun dels serveis.

Guillem Alsina
Etiquetes: