SCEWC BARCELONA 2018

scewc-bcn-18
Compartir

L’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment internacional sobre ciutats intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, celebrarà aquest any la seva vuitena edició sota el leitmotiv Cities To Live In per subratllar l’objectiu últim i comú de les ciutats intel·ligents de convertir-se en llocs més habitables. Del 13 al 15 de novembre, el recinte de Gran Via acull la major edició fins avui amb un creixement esperat d’un 20% a l’espai d’exposició, que s’ampliarà per primera vegada a dos pavellons.

Gràcies a les seves activitats, a l’excepcional congrés amb ponents de renom mundial i als seus populars esdeveniments paral·lels, L’SCEWC atreu a milers de persones cada any, la qual cosa el converteix en l’esdeveniment més important a escala mundial, tant per als expositors com per als visitants.

El programa del congrés d’aquest 2018 s’ha reestructurat en 5 grans eixos:

  1. Transformació digital
  2. Entorn urbà
  3. Mobilitat
  4. Governabilitat i finances
  5. Ciutats inclusives i compartides

Aborda temes com el 5G i el futur de la connectivitat, la gentrificació, els sistemes de transport innovadors, i l’economia col·laborativa i circular, entre d’altres. El SCEWC pretén també donar a tots els implicats l’oportunitat d’inspirar-se, compartir experiències i coneixements, esforçar-se per la innovació, el networking i fer negocis.

SHARING CITIES SUMMIT

Entre les més de 700 empreses que participen en l’edició de 2018 hi figuren gegants tecnològics com Cisco, Deutsche Telekom, Engie, Huawei, Mastercard, Microsoft, SAP, Siemens, Suez i ZTE. Moltes ciutats i països hi exhibeixen els seus projectes, entre les quals Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Dubai, Alemanya, Finlàndia, Holanda, Israel, Corea del Sud, Londres, Moscou, Nova York, Noruega, Praga, Suècia i Estats Units. En la seva última edició, l’SCEWC va reunir a 700 ciutats a tot el món, així com a 675 expositors, 420 ponents i 18.754 assistents de 120 països.

Aquest any, l’esdeveniment es realitzarà conjuntament amb iWater, Smart Mobility World Congress i la Circular Economy European Summit.

L’SCEWC també acull la Sharing Cities Summit, una reunió internacional sobre les economies col·laboratives que celebra enguany, després de fer-ho abans a Amsterdam i Nova York.

Estarà organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, el grup de recerca Dimmons de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), SCEWC, les ciutats de Nova York, Amsterdam, París i la resta de la xarxa Sharing Cities.

Es tracta d’una reunió internacional d’experts i ciutats que analitza els diferents tipus d’economies col·laboratives, com afecten la vida de la ciutat i quines mesures es poden prendre per augmentar els seus efectes positius i mitigar els seus aspectes negatius.

BCN: SMART CITY 4.0

Nomenada ciutat intel·ligent nº 2 del món en 2017 pel Juniper Research, Barcelona porta molt temps sent líder en el moviment de les smart cities. De vegades classificada com la ciutat número 1 i en general entre les primeres 10, forma part d’un grup selecte de pioneres pel que fa la planificació urbana intel·ligent juntament amb ciutats com Singapur, Viena, Sant Francisco i Copenhaguen.

La ciutat intel·ligent en contínua transformació digital, 4.0, representa un intent de vincular de forma profunda la participació ciutadana amb els objectius governamentals i les noves tecnologies. Francesca Bria, directora de Tecnologia de l’Ajuntament de Barcelona, promou una “estratègia per a la sobirania digital”. Creu que la millor manera de fer avançar la tecnologia és incloure a les comunitats locals en el seu desenvolupament, i recompensar-les amb una prova clara de com la tecnologia pot millorar la seva qualitat de vida.

Amb la seva insistència activa en què la promesa urbana de la tecnologia només pot complir-se amb el consentiment informat i la participació dels seus ciutadans, i el seu impuls perquè això succeeixi, Barcelona es manté a l’avantguarda del desenvolupament urbà intel·ligent. És per això que seguirà evolucionant i inspirant a líders de tots els àmbits, i no només en l’apassionant camp de la mobilitat urbana, l’entorn urbà o l’economia circular.

Gemma
Etiquetes: