Neix smou, l’app de mobilitat de Barcelona

L'app de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, smou
Compartir

El dijous 31 de gener arriba smou, la nova app de mobilitat de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, i que neix amb la voluntat de millorar l’experiència dels usuari, oferint-los un ús més intuïtiu, còmode i àgil i facilitant-ne l’accés.

Els usuaris disposaran d’informació relacionada amb la mobilitat a la ciutat de manera centralitzada i d’un accés directe cap als principals serveis de Barcelona de Serveis Municipals, com l’AREA, els Aparcaments B:SM o la xarxa pública de recàrrega elèctrica, sumant-hi, a partir d’aquesta base, informació de serveis de mobilitat complementaris.

Un dels principals serveis de mobilitat que ofereix smou és el de poder pagar l’estacionament regulat en superfície a través del mòbil mitjançant l’apparkB, que fins ara disposava d’una aplicació específica que deixarà d’estar operativa el 15 de febrer. Amb la posada en marxa d’smou, qui vulgui obtenir un tiquet d’estacionament de l’Àrea Verda o Blava a través del mòbil podrà fer-ho a través de la nova app com ho feia fins ara amb apparkB.

Més informació, totalment personalitzable

La pantalla principal d’smou mostra un mapa on es visualitza tota la informació. A més, l’app aporta un valor afegit de cara a l’usuari, ja que és totalment personalitzable. Aquest podrà escollir els serveis i la informació que vulgui visualitzar en cada moment a través d’uns filtres. La informació es mostra en un sistema de capes superposades al mapa, que fa que es tingui en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que hi ha a prop de la persona.

L'app de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, smou

A banda de facilitar l’obtenció dels tiquets de AREA de manera fàcil i còmode, smou ofereix molta més informació de serveis que ajudarà l’usuari a escollir quina és la millor manera de moure’s per la ciutat segons les preferències personals, mostrant també la ubicació d’aparcaments i punts de recàrrega elèctrica públics, així com l’oferta i localització de vehicles de mobilitat compartida a la ciutat.

Aparcaments i Bicing

En aquest sentit, el mapa mostrarà la ubicació dels 44 aparcaments municipals de la xarxa d’aparcaments B:SM, juntament amb la informació completa de cadascun d’ells (com els horaris, les tarifes o els serveis dels que disposa). Un dels serveis que s’ofereixen als aparcaments són els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa pública de recàrrega Endolla Barcelona, punts que també es poden trobar en superfície.

S’integra també el Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU), que proporciona la predicció sobre la disponibilitat de les places d’estacionament de l’AREA a una destinació i hora concreta. Això suposa una millora directa en l’experiència de l’usuari pel que fa a la reducció del temps de recerca d’una plaça d’estacionament a la ciutat i, conseqüentment, impacta positivament al medi ambient, ja que redueix el trànsit de proximitat i l’impacte de la contaminació.

La mobilitat compartida també estarà present a smou, amb la presència dels vehicles compartits de Drivy i tota la informació referent al Bicing, amb la ubicació de les noves i velles estacions de bicicletes. A més, smou serà la única aplicació mòbil on es mostrarà tota la xarxa de carrils bici de la ciutat.

L'app de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, smou

Com començar utilitzar a smou

La nova aplicació estarà disponible tant per dispositius iOS com Android i es podrà descarregar de manera gratuïta.

El registre es podrà fer de manera estàndard a través de la pròpia aplicació o de la pàgina web www.smou.cat.

Aquelles persones que ja siguin usuàries d’apparkB només hauran de descarregar-se l’aplicació i iniciar sessió amb el mateix nom d’usuari i contrasenya que estaven utilitzant fins ara. El seu perfil es traspassarà d’una app a una altra de manera automàtica i podran continuar gestionant els tiquets d’estacionament de la mateixa manera, a la vegada que obtindran accés als nous serveis i informació.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: