Snapdragon 820, el xip més potent segons AnTuTu

Compartir

L’A9 d’Apple el segueix tant en comparació de potència de càlcul com de potència gràfica.

En escollir nou smartphone, sens dubte un dels paràmetres que més importen és el microprocessador que aquest empri. Cadascun dels fabricants té diverses games de chips, segons es dirigeixin al segment dels smartphones flagship, o bé als models més senzills d’entrada.

AnTuTu, coneguda per la seva aplicació per a dispositius mòbils que permet provar-ne el maquinari i obtenir un índex comparatiu respecte a altres terminals, ha fet públics els resultats d’una nova comparativa de microprocessadors per a dispositius mòbils.

I aquesta, dividida en dues parts (rendiment de potència de càlcul, i de potència gràfica respectivament) ha donat un resultat clar: el guanyador és el Snapdragon 820 en ambdòs apartats, amb una diferència més gran respecte al segon classificat en l’apartat gràfic que en el de potència de càlcul.

Gràfica comparativa de les potències de càlcul dels 10 primers classificats en el test d'AnTuTu. Feu clic per a ampliar

Gràfica comparativa de les potències de càlcul dels 10 primers classificats en el test d’AnTuTu. Feu clic per a ampliar

Gràfica comparativa de les potències gràfiques. Feu clic per a ampliar

Gràfica comparativa de les potències gràfiques. Feu clic per a ampliar

I aquest segon classificat no és altre que l’A9 d’Apple, el microxip que equipa l’iPhone 6S i el 6S Plus.

El resultat no és d’estranyar; el Snapdragon 820 és el darrer micro de gamma alta de Qualcomm, destinat als terminals més potents que s’estan llançant ara per ara al mercat, els anomenats flagship.

El tercer classificat en totes dues categories és l’Exynos 8890 de Samsung, mentre que el quart varia: en el cas de potència de càlcul hi trobem el Kirin 950 de Huawei, i en l’apartat de potència gràfica el Snapdragon 810 de Qualcomm, la generació prèvia al 820 i que aquest darrer substitueix.

La victòria del 820 amb una diferència més gran en l’apartat gràfic fa d’aquest xip l’ideal ara per ara per a aquelles persones que, per exemple, volen esprémer al màxim el seu dispositiu mòbil per a jugar, una tasca que exigeix el màxim de la GPU del telèfon.

Guillem Alsina
Etiquetes: