Snapdragon 821: Qualcomm se supera a ella mateixa

Compartir

El nou xip és un 10% més potent que el seu antecessor, segons indica la mateixa Qualcomm.

El microprocessador per a dispositius mòbils més potent del món ja té successor: al Snapdragon 820 li ha sortit un “germà gran”, el Snapdragon 821.

Més que un successor, Qualcomm el defineix com a un microxip complementari, que va un pas més enllà pel que fa a prestacions, oferint un 10% més de potència que el model 820 disponible actualment al mercat, el qual ja ha equipat fins a 115 smartphones i dispositius de gamma alta.

Basat en una arquitectura de quàdruple nucli (quad-core, quatre nuclis executant instruccions de manera concurrent) funcionant a 2,4 GHz, optimitza tant el rendiment com el consum del 820.

Així, per exemple, disposa d’un mòdem LTE X12 que li proporciona velocitats de descàrrega de fins a 600 Mbps (limitat aquí pel que li proporcioni la xarxa, com qualsevol altra CPU per a dispositius mòbils), millora la qualitat de la veu en les trucades amb Ultra HD Voice, i optimitza també el consum energètic.

Qualcomm espera que els primers dispositius que incloguin el 821 surtin al mercat al llarg de la segona meitat del 2016.

Guillem Alsina
Etiquetes: