Com solucionar errors de càrrega de bateria en el mòbil! [IOS I ANDROID]

bateria-iphone
Compartir

Una de les coses que no podem deixar de fer cada dia amb el nostre mòbil és carregar la seva bateria; i és que amb mòbils cada vegada més potents i unes bateries que no han evolucionat al mateix ritme que la resta del maquinari dels nostres terminals, l’autonomia resulta alguna cosa limitada, més si usem nostre smartphone freqüentment dia a dia. A això hem de sumar el desgast normal de les bateries després d’un elevat nombre de càrregues, alguna cosa que limita la seva funcionalitat amb el pas dels anys. Cada càrrega es correspon a un cicle i les bateries tenen un nombre de cicles limitat.

Per això, és possible que després d’un temps ens trobem que el nostre mòbil no carrega bé o directament no carregui la bateria; què podem fer en aquests casos? A continuació us oferim una sèrie de solucions si la nostra bateria no carrega correctament.

7 trucs per arreglar errors de càrrega de bateria

Existeixen diverses possibles solucions a un problema d’aquest tipus, tant per a terminals iOS com Android, entre les quals es troben fallades del cable USB o el carregador, un mal estat del pin de càrrega o la necessitat de calibrar la bateria del terminal, a més d’altres possibles solucions com una arrencada FastBoot o un Hard Reset del terminal.

1. Cable USB o carregador en mal estat

Una de les raons més comunes de les fallades de càrrega dels nostres smartphones és el possible mal estat del cable USB o el carregador associat a aquest cable, ja que amb el pas del temps, aquest tipus de components també són susceptibles al desgast. Per assegurar-nos i descartar aquest possible error, el primer que hem de fer és provar amb un altre cable USB i/o adaptador de càrrega diferent, per així descartar elements que puguin fer que la càrrega del nostre mòbil no sigui la ideal.

2. Pin de càrrega en malament estat

El pin de càrrega dels mòbils és un element bastant sensible, especialment als cops o els mals encaixos. La millor forma de comprovar la seva un pin de càrrega està en bon estat o no és connectant el nostre terminal a un PC mitjançant el cable USB. Si el PC mostra un missatge indicant que el dispositiu no es reconeix, és probable que el pin de càrrega no estigui en bon estat.

3. Pin de càrrega brut

També és possible que en comptes que el pin de càrrega estigui danyat, estigui simplement brut; i és que en moltes ocasions és possible que entre alguna mota de pols, la qual cosa provocaria un mal contacte. Per netejar el pin de càrrega, humiteja un hisop de cotó amb alcohol isopropílic amb el terminal apagat i neteja la zona; una vegada s’hagi assecat, ja pots encendre el mòbil i comprovar si càrrega millor.

4. Calibrar la bateria del mòbil

Si les anteriors solucions no han funcionat i no apreciem danys ni en el cable del carregador, el mateix carregador o el pin de càrrega del terminal, és probable que hàgim de calibrar la bateria del nostre smartphone. I és que les càrregues de la bateria es calcula sobre la base d’una sèrie d’algorismes respecte a la capacitat de la bateria, el temps de càrrega i el punt màxim de càrrega. Si un d’aquests factors falla, el sistema no calibra correctament la càrrega de la bateria, amb el que es poden produir desajustaments en el procés de càrrega.

5. No superar el 80% de càrrega de la bateria

Molts dels actuals smartphones vénen amb un cos rígid en el qual no és possible intercanviar la bateria després d’un temps d’ús per una nova, per així allargar-ne la seva vida útil, la qual cosa ens obliga a enviar el terminal al servei tècnic per a la seva substitució i el corresponent desemborsament econòmic. Per això, ens interessa optimitzar la vida útil de la bateria el màxim possible; així, és recomanable no sobrepassar el 80% de càrrega en cada nova càrrega de bateria. Però, quina és la raó?

Les bateries estan formades per nuclis que emmagatzemen l’energia; la velocitat de càrrega de la bateria és menor per sota del 20% i per sobre del 80%, amb un rendiment òptim entre ambdues xifres de càrrega. Si romanem fora d’aquest rang de càrrega, la bateria sofreix una deterioració major, amb el que escurçarem el seu cicle de vida útil, ja que la càrrega ideal d’una bateria se situa sempre entre el 20% i el 80%. Quan la bateria supera el 80% de càrrega, consumim cicles de càrrega de bateria, amb el que si una bateria té de mitjana uns 2.000 cicles de càrrega; tanmateix, si arribem al 100% estarem consumint més cicles dels necessaris, per finalment quedar-nos per sota dels 2.000 cicles de mitjana.

6. Arrencada FastBoot

Una altra possible solució que podem provar és realitzar una arrencada FastBoot, un mètode que pot corregir certs problemes del terminal d’una manera fàcil i còmode. Per a això, tan sol hem de prémer de forma simultània els botons d’encès i baixar el volum. A continuació és possible que aparegui el ninot del androide en plena reparació i després d’uns 30 segons, el mòbil es reiniciarà de forma automàtica; ara ja podem comprovar si realment la fallada de bateria persisteix.

7. Restablir a estat de fàbrica

Si el mètode FastBoot no funciona, sempre podrem provar el mètode més agressiu, que no és un altre que retornar el terminal al seu estat de fàbrica o hard reset, la qual cosa farà que nostre mòbil torni al seu firmware inicial tal com estava en comprar-ho, amb totes les dades esborrades i només amb el programari instal·lat pel propi fabricador.

Per a això tan sol hem de buscar l’opció:

  1. Ajustos
  2. Còpia de seguretat
  3. Restablir dades de fàbrica.
  4. Després de l’avís que es perdrà tota la informació, dades i configuracions personals, tan sol hem de prémer sobre Restablir telèfon per iniciar el procés de formateig i posterior reinici.
  5. Una vegada hagi acabat, ja podem introduir les nostres dades i compte per començar de nou!

 

Fins aquí aquests genials trucs per solucionar errors de càrrega de bateria en el mòbil!

I llarga vida a l’smartphone, apèndix de la mà!

Gemma
Etiquetes: