Som-Connexió, cap a la sobirania de la telefonia i internet

Som-Connexió, cap a la sobirania de la telefonia i internet
Compartir

Eticom-Som Connexió és la nova cooperativa sense ànim de lucre que busca cobrir les necessitats de servei de telefonia i connexió a internet i, alhora, aglutinar persones amb ganes d’avançar cap a una sobirania de les infraestructures i dels serveis de telecomunicacions.

Segur que a hores d’ara ja us deu sonar la cooperativa Som Energia, la primera cooperativa de producció i consum d’energies renovables de Catalunya que ofereix als seus socis la possibilitat de consumir energia 100% renovable a un preu similar al de l’electricitat convencional. Doncs amb la mateixa filosofia i empenta arriba Som-Connexió, el projecte de la Mercè Botella, l’Andreu Camprubí (les persones del nucli impulsor), la cooperativa Eticom i l’empresa de serveis tecnològics Nubip que busquen cobrir les necessitats de servei de telefonia i connexió a internet amb un estil ben peculiar.

Diem peculiar perquè és una cooperativa alineada a l’Economia del Bé Comú (EBC), és a dir, que cerca establir un nou model econòmic basat en una economia sostenible i alternativa al model capitalista i al predomini dels mercats financers. El seu funcionament està basat en la cooperació i no en la competició i té com a objectiu modificar el model actual de funcionament mercantilista. Els valors que el caracteritzen són:

 • Distribució justa de la riquesa
 • Centralitat de les persones i la seva dignitat
 • Sostenibilitat ambiental
 • Participació democràtica
 • Solidaritat

Els motius que van empènyer als seus impulsors a donar el pas van ser variats i de diferent caràcter. Primer de tot, per considerar de vital importància el sector alhora d’exercir alguns dels nostres drets fonamentals: el dret a la informació, el dret a aprendre i desenvolupar-nos o el dret a participar i a organitzar-nos col•lectivament. En segon lloc, per la necessitat de reduir els impactes ambientals i socials del sector i també per donar resposta a l’elevada insatisfacció dels usuaris amb els serveis actuals de telefonia i internet. A més a més, són uns ferms defensors del coneixement compartit i creuen que el sistema cooperativista permetrà trobar les solucions tecnològiques més adequades per ajustar els preus del servei als costos necessaris per cobrir les necessitats de connexió. Ben argumentat, no creieu?

Els serveis que volen oferir són variats i complets:

 • Internet, veu i dades (combinant tota mena de tecnologia)
 • Telefonia mòbil (xarxa Orange) i amb telèfons lliures (alliberament de terminals)
 • Comunicacions unificades (p.e. integració del servei de telefonia fixa, mòbil i tablet)
 • Solucions al núvol (Cloud computing)
 • Plataforma pròpia de Veu IP
 • Gestió de dades
 • Backup de dades
 • Numeració internacional

I per si no fos suficient, un cop constituïda la cooperativa, volen continuar treballant per organitzar i estructurar l’impuls de projectes de desplegament de la Xarxa de Comuns (fibra òptica) articulant projectes des del territori i amb el suport de la Fundació Guifinet. L’objectiu és clar, crear una xarxa oberta, lliure i neutral.

Podeu fer-vos soci/sòcia de la Cooperativa Eticom Som-Connexió per només 100€. Animeu-vos que com més serem més robust serà el projecte! I recordeu que “Qui vol anar ràpid va sol, qui vol anar lluny va acompanyat”.

 

[button-blue url=”http://www.somconnexio.org/col%C2%B7labora/” target=”_self” position=”center”] Fes-te soci/a! [/button-blue]

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: