Sónar+D selecciona les 10 millors Start-up

Compartir

Sónar+D organitza la Start-up Competition by Ricoh amb l’objectiu de descobrir les 10 companyies globals amb capacitat per a reconfigurar el sector de les indústries creatives.

Sónar+D organitza per segona vegada aquesta competició i amplia la convocatòria a 100 start-ups provinents de tots els racons del món. Aquestes start-ups han de tenir equips de treball capaços i ambiciosos i que posseeixin un bon potencial per a créixer en el mercat global. Les empreses seleccionades tenen un marcat perfil tecnològic i creatiu i no més de cinc anys d’existència.

Aquesta setmana s’han donat a conèixer les 10 empreses finalistes per a defensar els seus projectes davant d’un jurat internacional format per experts i inversors que escolliran a l’empresa guanyadora i també donaran un segon i tercer lloc a la classificació.

logos

Les empreses són:

BTRIPPLE

Ninus Box, de Btripple, és una plataforma de hardware que té diversos components estàndard amb continguts audiovisuals projectats al terra per tal que els nens puguin entrar a la projecció i interactuar amb el contingut a través dels seus moviments, gestos i veu.

MONKING ME

MonkingMe és la primera plataforma per escoltar, descarregar i compartir música de forma totalment gratuïta i legal i amb la qual els artistes són remunerats. A MonkingMe els usuaris podran gaudir de música lliure de pagament sense haver d’escoltar anuncis i també podran descarregar totes les cançons sense cost.

PLAYMOSS

Playmoss és una comunitat musical que gira al voltant d’un agregador global de plataformes de referència: permet organitzar la música que s’escolta online a Youtube, Sound Cloud o Vimeo. Podríem comparar Playmoss amb la versió musical de Pinterest. Amb Playmoss, pots organitzar totes les teves cançons a les llistes de reproducció i compartir-les amb els teus amics i coneguts així com a noves cançons o llistes de reproducció d’aquells usuaris amb els quals tens afinitat musical.

NATURAL MACHINES

Foodini és el primer electrodomèstic de cuina d’impressió en 3D d’aliments per a contribuir a un estil d’alimentació saludable. Natural Machines desenvolupa la tecnologia, el software, el disseny del dispositiu i ven Foodini per tot el món. Natural Machines ha desenvolupat i patentat la seva pròpia tecnologia d’impressió i de cocció que utilitzen un 10% de les tecnologies de forns existents. Aquest és un electrodomèstic del IoT que funciona en aplicacions mòbils.

TICKETING3D

Mobile Media Content (MMC) ofereix TICKETING3D, una solució única (fent servir tecnologies de videojocs) que permeten a l’usuari seure virtualment en tots els seients d’un estadi, teatre o recinte i comprovar la visibilitat abans de comprar l’entrada.

ARTOMATIX

Artomatix ha desenvolupat una solució que automatitza totalment o parcial la creació d’art digital, el que permet que un sol artista pugui fer la feina de tot un equip. Aplicant conceptes de “machine learning” i “big data” en la creació artística es fa possible que els equips informàtics puguin du a terme moltes de les tasques més lentes i tedioses de la creació artística.

MUSICAL OPERATING DEVICES

Musical Operating Devices és el creador de l’ecosistema MOD, un nou concepte de plataforma per al processament d’àudio format per dispositius, software i infraestructura web, desenvolupat gràcies a tecnologies open source per a software i hardware. Les seves eines d’àudio són altament flexibles i adaptables per a poder oferir als músics una gran llibertat creativa i recursos per al treball col·laboratiu a la xarxa, sense costos extres.

ENSO

Enso resol el problema creat per la revolució digital a la música -el catàleg de títols de diversos milions (aprox 35m a Spotify)-. Elimina la complexitat de l’elecció de cançons mitjançant la selecció segons l’estat d’ànim i l’activitat de l’usuari (com et sents? I, què estàs fent?).

Gràcies als algoritmes de “machine learning” que tenen en compte una combinació de les interaccions de l’usuari i uns sensors intel·ligents del telèfon es fa una correlació gustos/contextos i així s’ofereix la millor opció per a cada moment.

1D TOUCH

1D Touch és una plataforma de streaming de continguts creatius independents i aspira a ser la primera plataforma de streaming multimèdia de tot el món de música independent, vídeos, videojocs, fotografies i llibres. L’objectiu és ajudar a generar nous ingressos per als artistes independents i creadors emergents, així com oferir noves formes de fidelització de les seves audiències.

FANFOOTAGE

FanFootage és el líder mundial en vídeo social col·laboratiu en esdeveniments en directe. Ofereix una eina senzilla de vídeo col·laboratiu i de comissariat de contingut que permet a les marques comercials poder relacionar-se amb els fans creant contingut social conjuntament. FanFootage ja s’ha fet servir en més de 800 esdeveniments de 24 països per a crear vídeos col·laboratius de Linkin Park, Bon Jovi i Hozier, en els principals esdeveniments esportius com la Copa de Campions de Rugby, i per marques com Red Bull i Bing.

Les start-ups guanyadores tindran serveis i productes exclusius de les marques patrocinadores de forma gratuïta.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: