Sony augmenta la seva aposta per les lents autònomes

La col·lecció de lents autònomes que Sony ha presentat al'IFA
Compartir

La fabricant nipona ha presentat dos nous models a l’IFA, la ILCE-QX1 i la DSC-QX30, la primera de les quals és la primera en oferir objectius intercanviables.

Sony ha presentat nou terminal insígnia a l’IFA i nova tablet a joc però, a més, també ha mostrat les seves noves apostes per fer que, en alguns casos, els amants de la fotografia arraconin les seves compactes per passar-se al smartphone al conjuntament amb un gàdget que consisteix en una lent autònoma.

Són les lents-càmera de la sèrie QX, que s’acoblen al smartphone i també poden funcionar de manera autònoma malgrat que sense pantalla (de fet, sense el cos de la càmera, com podem observar en les imatges adjuntes).

El primer d’aquests dos models, la ILCE-QX1, és al seu torn la primera d’aquestes lents autònomes que permet l’intercanvi d’objectius, essent compatible amb els Tipus E i els Tipus A. D’aquesta manera, podem dotar aquesta lent autònoma i, per extensió, al nostre smartphone, d’un zoom de gran abast, un gran angular o un objectiu macro.

Sony DSC-QX1

Disposa d’un gran sensor Exmor mida APS-C de 20,1 Mpx, processador d’imatges BIONZX, i compta amb un flash desplegable.

Aquesta nova lent autònoma de la sèrie QX pot capturar imatges en format RAW, el que juntament amb els objectius intercanviables semblen prestacions pensades per seduir el consumidor amant de la fotografia més exigent.

El mode Automàtic Superior reconeix dotzenes d’escenes diferents, com ara paisatges o retrats a contrallum, ajustant els paràmetres de la càmera per aconseguir els millors resultats d’acord amb la lluminositat i les condicions de llum i el que es vol fotografiar.

El model DSC-QX30 ofereix un potent zoom òptic de 30 augments amb estabilitzador d’imatge SteadyShot Òptic que ajuda l’usuari a que les seves preses a gran distància no es vegin mogudes (o tan mogudes) quan les fa sense l’ajuda d’un trípode o un altre tipus de subjecció.

La Sony DSC-QX30 amb un Xperia Z3

Amb aquest dispositiu, els usuaris podran fer zoom des d’un gran angular de 24 mm fins a un enorme equivalent a 720 mm a l’extrem del telefoto.

La rapidesa de tret és també un dels aspectes que Sony ha volgut tenir cura en la QX30, amb la possibilitat de disparar ràfegues de 10fps.

El preu d’aquestes dues lents serà de 300 euros (la ILCE-QX1 sense objectiu), i estaran disponibles a les botigues a partir de mitjans del mes vinent.

A més d’aquestes dues noves lents, Sony també ha presentat els nous colors de la QX10, que són el rosa i el coure, i que s’afegeixen al blanc i el negre fins ara disponibles.

Guillem Alsina
Etiquetes: