Sony confia en la seva tecnologia de sensors fotogràfics 3D

Compartir

La multinacional japonesa Sony, una de les principals fabricants i venedores de sensors fotogràfics per a smartphones del món, confia en la nova generació de sensors 3D per aixecar les vendes de terminals al llarg del 2019.

Això és el que Satoshi Yoshihara, cap de la divisió de sensors de Sony, ha declarat a la publicació econòmica nord-americana Bloomberg.

Sony és actualment la subministradora de sensors per a la meitat del mercat dels smartphones, comptant entre els seus clients amb marques que li són competència pel que fa als terminals, com ara Samsung o Apple.

Precisament, una de les crítiques que se’ls hi ha vingut fent als terminals de la línia Xperia és que la seva excel·lència en els sensors la trenquen amb un programari de postprocessat nefast, cosa que les males llengües atribueixen intencionalment a la fabricant japonesa, ja que així no suposa una competència a aquelles marques a les quals els està venent sensors.

Els sensors 3D permeten captar profunditats mitjançant la lectura del valor de tornada de feixos de làser, la qual cosa redunda en una millora en determinades funcionalitats.

Una d’aquestes és el reconeixement facial, els resultats del qual es veurien millorats gràcies a poder reconèixer el rostre també en profunditat.

Una altra funcionalitat seria l’escaneig d’objectes per tal de poder-ne fer un model informatitzat en 3D amb objectius diversos: imprimir-lo en una impressora 3D, integrar-lo en una aplicació (com ara un videojoc), o poder examinar-lo en un altre moment des de tots els punts de vista possibles.

Un sensor d'imatge de Sony, aquest convencional (no 3D), pensat per al seu ús en càmeres de vehicles

Un sensor d’imatge de Sony, aquest convencional (no 3D), pensat per al seu ús en càmeres de vehicles

Substituint algun dels actuals objectius de les càmeres?

Ens estem acostumant a veure terminals amb dos, tres, i fins i tot quatre lents a la seva càmera principal. Una d’aquestes lents pot anar destinada, per exemple, a funcionar com a teleobjectiu, o bé com a gran angular.

Una funcionalitat emprada sovint quan es tenen dues o més lents és l’efecte de desenfocament bokeh, consistent a enfocar l’element en primer pla mentre es desenfoca el fons, per centrar tota l’atenció en l’element en primer pla a més de buscar un efecte òptic bonic.

Amb un sensor 3D, l’efecte bokeh es podria dur a terme sense haver de necessitar més d’una lent per a la càmera, i aplicat el sensor a la càmera frontal, el podríem emprar quan realitzem una selfie, donant més qualitat al resultat.

Però sens dubte, la funcionalitat més pràctica, interessant i espectacular serà la del càlcul de distàncies, que els smartphones podran dur a terme amb més exactitud.

Això últim ens permetrà, per exemple, fer un plànol tridimensional de casa nostra sense gaire dificultat, només comptant amb l’app adequada.

Guillem Alsina
Etiquetes: