Sony introdueix una nova línia de terminals i molts accessoris

Compartir

La multinacional japonesa recupera la lletra X per a una de les seves línies d’Xperia, que s’inaugura amb tres terminals.

Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA són els tres dispositius que constitueixen la gamma X que Sony acaba de presentar en el Mobile World Congress.

Hiroki Totoki, President i CEO de la divisió de Mobilitat de Sony, ha estat l’encarregat de presentar els nous dispositius, que han vingut precedits d’una sèrie d’accessoris. No ha donat detalls de la configuració de maquinari, tan sols uns apunts sobre les capacitats de la càmera i la bateria.

Segons podem llegir al lloc web GSMArena, el microprocessador d’aquesta gamma de terminals és un Qualcomm Snapdragon 650 de sis nuclis (hexacore) amb mòdem LTE X8 de Cat 7 integrat i una GPU Adreno 510.

L’acompanyen 3 GB de memòria RAM i 32 o 64 GB d’emmagatzematge intern segons model, ampliable mitjançant un slot microSD que accepta targes de fins a 200 GB.

Un moment de la presentació. Imatge de Miquel Orozco a PCatalà.com, reproduïda amb el seu permís

Un moment de la presentació. Imatge de Miquel Orozco a PCatalà.com, reproduïda amb el seu permís

També disposa de lector d’empremtes digitals, ràdio FM, Wi-Fi 802.11 ac, una bateria de 2.620 mAh, pantalla de 5″ amb resolució 1.080×1.920 i 441 ppp i, sobretot, dues càmeres quem com en tots els terminals de Sony, busquen donar la millor multimèdia.

La principal, amb sensor de 23 Mpx, f/2.0, 24 mm, autoenfocament amb detecció de fase, flash LED, detecció de cares, modes HDR i panoràmic. No grava, però, i fins on sé, vídeo en 4K. La secundària és la càmara idònia per fer-se selfies: 13 Mpx, f/2.0, 22 mm, i mode HDR.

Tant l’Xperia X com l’Xperia X Performance inclouen una funcionalitat d’autoenfocament predictiu híbrid; tot el que hem de fer és escollir aquell element dinàmic, persona o animal que volem seguir, i el programari calcularà el moviment que aquest pot fer, seguint-lo i enfocant la càmera en tot moment segons la previsió que faci.

La bateria també és un aspecte que s’ha cuidat en aquest terminal, mercès a l’ús de la funcionalitat Stamina que Sony afegeix als seus terminals. Segons la companyia, la bateria dels Xperia X pot arribar a durar dos dies.

S’ha dotat aquesta familia d’Xperia del nou sistema de càrrega Adaptive Charging technology de Qnovo, una empresa en la qual Sony hi ha invertit.

L’Xperia X Performance canvia de processador, muntant el Snapdragon 820. Aquest és un xip de quàdruple nucli amb una GPU Adreno 530.

Sony_Xperia_X

Una familia d’accessoris molt nodrida

Abans de presentar la gamma Xperia X en les seves tres variants (o, més aviat, introduïr-la, perquè el que és presentats, formalment presentats, no ho hem estat per la brevetat de l’esdeveniment i que no ens han explicat ni la configuració…), Totoki ha ensenyat tota una familia d’accessoris per als terminals de Sony.

Aquests quatre accesoris són l’Xperia Ear, l’Xperia Eye, l’Xperia Projector i l’Xperia Agent. Tret del primer (l’Ear) tota la resta són encara conceptuals.

L’Xperia Ear consisteix en un mans lliures Bluetooth que inclou un agent intel·ligent i que ens permet interactuar amb el telèfon d’una mabera natural, parlant-li i escoltant què ens diu, per tal d’evitar les típiques mirades continuades a la pantalla -cosa que també ens obliga a desbloquejar-lo-, pel que podem gaudir més del que ens envolta mentre treballem amb el mòbil.

Xperia Ear

Xperia Ear

L’Xperia Eye és una càmera que podem portar a sobre, penjar-nos al coll o deixar-la en algun lloc, interactuant-hi des del mòbil. L’Xperia Projector és, com el nom indica, un petit projector que ens anirà molt bé en cas de presentacions.

Finalment, l’Xperia Agent és una mena de petit robot intel·ligent que respon a ordres verbals i gestos, buscant convertir-se en un assistent personal.

Els terminals de la gamma Xperia X i l’Xperia Ear sortiran a la venda a l’estiu. Per a la resta dels accessoris encara no hi ha data.

Els accessoris de Sony per als Xperia X, la majoria d'ells encara en fase conceptual

Els accessoris de Sony per als Xperia X, la majoria d’ells encara en fase conceptual

Guillem Alsina
Etiquetes: