Sony porta la definició 4K als smartphones

Compartir

Pantalla amb resolució 4K, càmera de 23 Mpx, microprocessador de vuit nuclis… una autèntica bèstia. A un preu, també, molt “bèstia”…

Era qüestió de temps per a què la “bogeria” per aconseguir resolucions de pantalla de 4.000 píxels arribés als telèfons mòbils. I qui ha estat la primera de posar un terminal 4K a les botigues? Doncs poques més que les primeres espases podien i, dins d’aquest sel·lecte grup, ha estat una fabricant que ha excel·lit històricament per la qualitat i les prestacions dels seus productes audiovisuals: Sony.

L’Xperia Z5 Premium deu aquesta denominació al fet que la seva pantalla de 5,5 polzades amb tecnologia Triluminos té una resolució de 3.840×2.160 píxels, el que ens dóna una densitat de 806 ppp.

Si comparem aquestes dades amb les especificacions d’altres terminals de la mateixa generació i que competeixen directament amb el de la fabricant japonesa, tenim que tots compleixen amb una resolució de 1.440×2.560  píxels i que el que varia és la densitat d’aquests: en els Samsung Galaxy S6 i S6 Edge és de 557 ppp, en l’LG G4 és de 538 ppp, per al BlackBerry Priv és de 540 ppp, per al Nexus 6 de Motorola és de 493, i per al Lumia 950 XL de Microsoft és de 518 ppp.

En resum, el terminal de Sony és un veritable “monstre” a nivell de prestacions gràfiques. I més si a la bestialitat d’una pantalla 4K amb una densitat de poc més de 800 píxels per polzada hi afegim una càmera de 23 megapíxels amb un dels millors sensors del mercat, zoom de cinc augments òptics, sensibilitat ISO de 12.800 per a fotos i 3.200 per a vídeos, i grabació de vídeo en 4K.

Xperia_Z5_Premium

Tot i que la bateria està preparada per aguantar la despesa que suposa una pantalla 4K, Sony només indica que podem gaudir de reproducció de vídeo durant 10 hores seguides… a resolució HD. Tot i el mode Stamina, que ha demostrat un excel·lent rendiment en aquests aparells, caldrà anar en compte amb la reproducció de contingut en 4K si no tenim a prop un endoll i el corresponent carregador, o bé un carregador de viatge.

Com la resta de terminals de la sèrie, està protegit contra aigua i pols amb un índex IP68, també un altre dels grans atractius de la gamma Xperia Z ja des del seu primer exemplar.

La resta del maquinari no desmereix; processador Qualcomm Snapdragon 810 de 64 bits i vuit nuclis (arquitectura big.LITTLE), 3 GB de memòria RAM, 32 GB d’emmagatzematge intern, i slot per a ampliar-lo via una tarja microSD amb suport per a fins a 200 GB més. La versió d’Android és la 5.1.

Un detall: si bé en versions anteriors de la mateixa sèrie, els ports del dispositiu anaven protegits per unes tapes retràctils, aquest cop el port USB gaudeix de protecció pròpia i es troba al descobert. Precisament, aquest era un problema per a molts usuaris i ho havia notat en moltes de les converses que havia mantingut amb posseïdors d’un telèfon Xperia Z, ja que amb el temps i l’ús, la tapa protectora s’acaba trencant o, pitjor encara, desencaixant. I, en no tancar bé, perdia l’estanquitat, amb la qual cosa ja no es podia fer servir submergit.

Si tot el maquinari acompanya a aquest Sony Xperia Z5 Premium, el preu no podia ser menys: 799 euros.

Guillem Alsina
Etiquetes: