Surface 3, a la venda a partir del 7 de maig

Compartir

Ve acompanyada d’una sèrie d’accessoris que busquen facilitar el treball diari als seus posseïdors.

Microsoft ha anunciat la disponibilitat de la seva tauleta tàctil oficial per a consumidors, la Surface 3: es podrà trobar en botigues, així com a la venda en línia a partir del proper 7 de maig.

Aquest llançament ve a complementar a la tercera generació de la seva tauleta per a perfils professionals, la Surface Pro 3, llançada precisament fa poc menys d’un any.

A diferència dels seus predecessors que van muntar un processador d’arquitectura ARM, Microsoft aposta amb aquest exemplar per l’arquitectura x86 amb un xip Intel Atom x7-Z8700 de quatre nuclis (quad-core), al qual acompanyen 2 o 4 GB de RAM depenent de la quantitat d’emmagatzematge intern que triem: per a la versió amb 64 GB, tindrem 2 GB de RAM, mentre que la de 128 GB de disc intern vindrà acompanyada per 4 GB de memòria RAM.

Amb un pes total de 622 grams (molt lleugera) presenta unes dimensions de 26,7×18,7×0,87 cm i una pantalla ClearType Full HD Plus de 10,8″ capaç d’oferir una resolució de 1920×1280 amb una relació d’aspecte 3:2.

Disposa de connexió Wi-Fi 802.11 a/​​b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, un port USB 3.0 de mida completa, un Mini DisplayPort, slot per a tarja microSD (idèntica a les targes emprades en els smartphones), una presa d’auriculars i un port de funda. Dues càmeres completen la dotació: la del darrere, de 8 Mpx, i la frontal de 3,5.

Hi haurà dues versions d’aquesta tauleta: la que només té les connexions sense fils explicades i la que, a més, inclou també connectivitat 4G LTE.

El sistema operatiu que equiparà aquest dispositiu és Windows 8.1 en la seva sortida al mercat, però amb actualització gratuïta a Windows 10 quan aquest es trobi disponible.

Per a la càrrega de la bateria (que, segons Microsoft, presenta una autonomia de fins a 10 hores en reproducció continuada de vídeo), inclou un port microUSB, que és del mateix tipus que el que utilitzen la majoria dels telèfons mòbils intel·ligents d’avui en dia.

Ja en el moment de la seva sortida comptarà amb una sèrie d’accessoris per a facilitar el seu ús: la funda Surface 3 Type Cover, la qual comptarà amb un trackpad millorat i un teclat més sensible per a una escriptura més ràpida i precisa, el Surface Pen, un llapis òptic per escriure a mà alçada sobre la tauleta, i la Docking Station, un dispositiu en el qual s’encaixarà la tauleta i que ofereix quatre ports USB (dos del tipus 2.0 i dos del tipus 3.0), port Gigabit Ethernet, o connexió d’entrada i sortida d’àudio de 3,5 mm entre altres facilitats.

La docking station de la Surface 3

La docking station de la Surface 3

Guillem Alsina
Etiquetes: