Syfer: connecta’l i oblida’t de la seguretat de la teva xarxa

Compartir

Almenys, en teoria, perquè ja sabem (i si no ho sabieu, ja us ho dic jo ara) que en matèria de ciberseguretat és millor no abaixar mai la guàrdia per molt segurs que estiguem en teoria o ens hi sentim.

Però aquesta és la idea bàsica que trobem en el Syfer, un dispositiu de xarxa (el que es coneix com a una appliance) que es connecta a la nostra connexió a Internet (al nostre router, per entendre’ns) per una banda i, d’aquí, a tots els nostres dispositius per l’altra, proporcionant a aquests darrers tota la seguretat que puguin necessitar.

Ofereix serveis d’antimalware (el què abans eren els antivirus, però amb més abast que no pas aquests) amb capacitat d’intel·ligència artificial, de manera que es pot aaptar a l’evolució de les amenaces, detectant-les pel seu comportament, evitant o, almenys, minimitzant, que caiguem en paranys com el ransomware, el robatori d’identitat, el phishing o les estafes en línia.

Xarxa privada virtual i serveis intel·ligents

A banda dels serveis de seguretat, també n’ofereix de privacitat i control; comptem, per exemple, amb una xarxa privada virtual (VPN) amb servidores repartits arreu del món, de manera que la nostra informació circularà encriptada i anònima, dificultant així en gran mesura la seva interceptació per part de cibercriminals.

Aquesta funcionalitat va molt bé, per exemple, per a la realització de compres en línia, ja que protegeix les nostres dades de pagament, com les de la targeta de crèdit, almenys pel que fa a la part del nostre ordinador o dispositiu mòbil.

Aquesta xarxa privada virtual funciona a alta velocitat, permetent un rendiment semblant al què s’obté sense tenir-ne però, a més, també empra una funcionalitat de bypass per a continguts de streaming de vídeo, com ara Netflix o Hulu.

Les funcionalitats de privacitat es completen amb un bloquejador d’anuncis intrusius i de tota aquella publicitat o aplicació que reculli dades de l’usuari sense el permís explícit d’aquest.

I per impedir que els més petits de la casa puguin accedir a contingut inapropiat, també tenim la funcionalitat de control patern.

un dels ports de xarxa del dispositiu SyferFruït d’un micromecenatge

Però, sobretot, i com he dit en començar aquest article, el que caracteritza el nou dispositiu Syfer és la seva senzillesa: no li cal configuració, només endollar-lo i a treballar. Quelcom que obvien, però, els seus responsables (o almenys, així m’ho ha semblat a mi) és que es necessita un aparell concentrador per repartir la senyal de xarxa als dispositius de casa (com ara un switch o un hub, a més d’un punt d’accés si volem fer-ho per Wi-Fi) i, per fer-ho ben fet i fer passar tot el tràfic de la xarxa per aquest dispositiu, connectar-lo al router estant aquest darrer en mode bridge.

Això últim exigeix cert coneixement tècnic, malgrat que podríem sortir-nos-en amb una mica de temps (posem un dissabte o un diumenge a la tarda), certa dosi de paciència, i el manual del nostre router.

El Syfer és el fruït reeixit d’una campanya de micromecenatge duta a terme pels seus responsables a Indiegogo, que quan falten 18 dies per a la seva conclusió ja ha recollit un 764% del què demanava originalment.

I què costa cadascun d’aquests ginys? Doncs la mòdica quantitat de 99 dòlars, uns 87 euros al canvi. A més, per aquest preu, tenim un dispositiu amb un disseny modern que podem posar tranquil·lament a sobre de qualsevol taula i no farà pas lleig.

Guillem Alsina
Etiquetes: