SyncPhone, així haurien de ser tots els smartphones amb Windows 10

Compartir

Nascut sobre el paper amb una campanya de crowdfunding que no complirà el seu objectiu, munta la mateixa versió de Windows 10 que un PC.

El problema dels telèfons mòbils amb Windows 10 existents fins a la data que disposen de la funcionalitat Continuum que els permet executar l’escriptori per a PCs de Windows i les aplicacions amb la interficie per a escriptori quan se’ls connecta a un monitor, teclat i ratolí externs, és que no tenen un maquinari tan potent com la majoria dels ordinadors als què pretenen substituïr pel que fa a la memòria RAM i l’espai d’emmagatzematge en disc.

Això és probablement el que han vist els ideòlegs de SyncPhone, una proposta de terminal que executa Windows 10 i que té prou potència per substituïr, de manera real, un PC domèstic.

I dic ideòlegs i no fabricants per què, com en tants altres projectes independents, els seus responsables han obert una campanya de finançament per micromecenatge a la plataforma Indiegogo per arribar a poder-lo fabricar.

Un avís abans de continuar llegint: aquesta campanya no arribarà a bon port; amb ja uns quants dies a les seves espatlles, dels 750.000 dòlars nord-americans que en demanen els organitzadors, només n’han estat coberts menys de 18.000 (un 2%) quedant 24 dies per a la seva finalització.

En total tenim tres models del SyncPhone, però el més interessant sens dubte és el SyncPhone Pro: 8 GB de memòria RAM, 128 GB d’emmagatzematge intern ampliables mitjançant una tarja microSD, un processador Intel Atom x7-Z8700 de 64 bits i 4 nuclis funcionant a 1,6 GHz amb capacitat per arribar als 2,4 GHz, i una càmera de 20 Mpx. La pantalla és de 5,4″, disposa de connectivitat Dual-LTE-GSM, Wi-Fi i un llàpis per dibuixar a la pantalla. Tot plegat per 499 dòlars.

Hi ha dos models més, el SyncPhone a seques (Intel Atom x5-Z8300, 2 GB de RAM i 32 d’emmagatzematge intern) per 199 dòlars, i el SyncPhone S (Atom x5-Z8500, 4 GB i 64 GB) per 299.

I ara la part més “sucosa” del dispositiu: el SyncPhone no corre la versió mòbil de Windows 10, si no la mateixa que els escriptoris tradicionals, és a dir, ordinadors fixos de sobretaula i portàtils.

Això fa que no sigui necessària una funcionalitat com Continuum, si no adaptacions i programari per poder trucar i rebre trucades, i no pas res més.

En estar construït sobre una plataforma x86, és compatible amb el programari prèviament existent, no fent exclusiva l’execució de les noves apps universals, pel que hi podem córrer, per exemple, un LibreOffice o un GIMP, tots dos programes que encara no han estat adaptats com a aplicacions universals per executar-se tant en un smartphone, com en un escriptori, com en una tauleta.

Tots els terminals Windows ens haurien d’oferir aquesta funcionalitat tan flexible i permetre-nos treballar amb el mode “escriptori” en qualsevol moment, i amb totes les nostres apps, fins i tot en una pantalla tan petita si en el moment ho requerim (ja que tenim ajudes visuals en pantalla).

És una llàstima que, previsiblement, aquesta campanya no arribarà a bon port i, per tant, no veurem el SyncPhone en acció, perquè hagués estat un interessant demostrador de les possibilitats de la tecnologia de Windows 10 i d’una nova generació de smartphones que estan cridats a iniciar el procés de substitució dels ordinadors d’escriptori per a molts consumidors.

Guillem Alsina
Etiquetes: