Tactus, pantalles tàctils amb relleu

Compartir

La pantalla tàctil ha estat un dels grans avenços dins la indústria de la telefonia mòbil, ja que ens ha permès desenvolupar un mercat global competitiu, fent atractiu el contingut dins el nostre smartphone i permetent-nos interactuar amb qualsevol plataforma, sent capaços d’incrementar el consum d’informació de forma exponencial.

Tot i això hi ha qui troba a faltar el suport tàctil, és a dir, els botons d’escriptura, que si bé és cert que les noves pantalles són més sensibles, mai podran competir amb la comoditat d’un botó físic.

Tactus vol ser la resposta, el punt de trobada entre la pantalla tàctil i el teclat físic. Es tracta d’un prototip de pantalles per diversos dispositius que té la capacitat de donar relleu a la pantalla tàctil per simular els botons físics.

Es basa en un sistema de microfluïts dinàmics que es mouen a través de la pantalla generant el relleu necessari en el lloc de la pantalla que hi apareix un botó digital. Són “botons” que apareixen i desapareixen segons les necessitats d’ús de l’usuari.

En base al prototip estimen les següents característiques principals:

  • Tacte real
  • Menys d’un segon de transició
  • Detecció de nivells de pressió
  • Consum exclusiu de bateria en el procés de transició.

Cal dir que actualment no és un producte disponible en el mercat, és una mostra d’un prototip que han promocionat per tal de poder captar més finançament i empreses de telefonia mòbil que donin suport a aquest projecte.

Com tot prototip té errors que encara s’han de polir, com la seguretat i protecció de la pantalla comparat amb Gorilla Glass, l’efectivitat dels botons i el consum de bateria necessari per un bon funcionament.

Tactus-pantalla

El mercat de la telefonia mòbil tendeix a fer smartphones cada cop amb més pantalla i la tendència sembla ser la d’apostar per dispositius flexibles, deixant poques opcions pels botons físics. Tactus apunta a ser una bona solució de futur per aquells que encara es barallen amb el teclat del seu smartphone.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: